Het dagelijkse dilemma staat weer voor de deur: wat ga je eten vandaag? Goed om te weten: je hoeft niet in allerlei culturele boeken te duiken, maar kunt lekker Typisch Hollands aan de slag. Geniet van het beste dat ons kikkerland je brengt, zoals asperges met ham en ei, bloemkool met kaassaus uit de oven of een warme zuurkoolschotel met gehakt. Met leuke recepten kun je direct aan de slag, of je nou gek bent op koken of met tegenzin de pannen uit de kast trekt. Snel, eenvoudig en lekker! Deze keer: lekkere Hollandse hutspot.

35 minuten

Hoofdgerecht

2 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 500 gr hutspot groenten (400 gr ui en 1 grote ui)
- 500 gr kruimige aardappels
- 1 laurierblad
- 25 gr boter
- Scheut warme melk
- Snuf peper en zout
- Snuf nootmuskaat
- Rookworst, gehaktballen of spekjes
Liever vega? Vervang rookworst, gehaktballen of spekjes voor een vega variant.
Bereiding:
- Snijd de wortels en de ui in stukjes. Snijd de aardappelen eventueel in gelijke stukken en doe deze in een grote pan met water. Voeg ook de ui, wortel en het laurierblad toe. Breng het aan de kook.
- Snijd de wortels en de ui in stukjes. Snijd de aardappelen eventueel in gelijke stukken en doe ze in een grote pan met water. Voeg ook de ui en wortel toe en het laurierblad. Breng aan de kook.
- Breng de hutspot op smaak met voldoende zout, een snuf peper en nootmuskaat. Garneer eventueel met een beetje peterselie of tijm en serveer er een stuk vlees, vis of vega optie bij.
Bron foto: www.leukerecepten.nl