Het dagelijkse dilemma staat weer voor de deur: wat ga je vandaag eten? Goed om te weten: je hoeft niet in allerlei culturele boeken te duiken, maar je kunt lekker Typisch Hollands aan de slag. Geniet van het beste dat ons kikkerland je brengt, zoals asperges met ham en ei, bloemkool met kaassaus uit de oven of een warme zuurkoolschotel met gehakt. Met leuke recepten kun je direct aan de slag, of je nou gek bent op koken of met tegenzin de pannen uit de kast trekt. Snel, eenvoudig en lekker! Deze keer: lekkere Hollandse hachee.

20 minuten + 3 uur stoven

Hoofdgerecht

4 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 2 grote uien
- 50 gr boter of margarine
- 800 gr hacheevlees/riblappen
- 3 el bloem
- 500 ml runderbouillon
- 2 el rode wijnazijn
- Een snuf paprikapoeder
- 2 laurierblaadjes
- 4 kruidnagels
- 1 tl suiker
Lekker met frieten!
Bereiding:
- Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm. Laat de boter of margarine smelten in een (braad)pan. Voeg het vlees toe en bak rondom aan.
- Hak de uien en voeg toe aan het vlees. Breng het vlees op smaak met een snuf paprikapoeder. Voeg dan de bloem toe en schep er doorheen
- Voeg de rode wijn azijn en de suiker toe.
- Giet daarna de bouillon erbij en roer goed door. Doe de laurierblaadjes en de kruidnagels erbij (steek de kruidnagels in de laurierblaadjes om ze niet kwijt te raken) en kook de hachee in 3 uur gaar en zacht met de deksel op de pan. Haal de laatste 30 minuten de deksel eraf om de saus wat te laten indikken.
- Mocht de hachee te dik worden kun je er een beetje water aan toe voegen. Verwijder voor het eten van de hachee de blaadjes laurier en kruidnagels.

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Bron foto: www.leukerecepten.nl