Het dagelijkse dilemma staat weer voor de deur: wat ga je eten vandaag? Goed om te weten: je hoeft niet in allerlei culturele boeken te duiken, maar kunt lekker Typisch Hollands aan de slag. Geniet van het beste dat ons kikkerland je brengt, zoals asperges met ham en ei, bloemkool met kaassaus uit de oven of een warme zuurkoolschotel met gehakt. Met leuke recepten kun je direct aan de slag, of je nou gek bent op koken of met tegenzin de pannen uit de kast trekt. Snel, eenvoudig en lekker! Deze keer: lekkere Hollandse champignonroomsaus.

20 minuten

Hoofdgerecht

4 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 250 gr champignons
- 1 ui
- 200 ml groentebouillon
- 2 el crème fraîche
- 30 gr boter
- 2 el bloem
- Peterselie
Probeer eens verschillende soorten champignons!
Bereiding:
- Snipper de ui en bak deze in een pan met ca. 10 gram boter.
- Snijd de champignons in plakken. Voeg de champignons toe aan de pan en bak een paar minuten.
- Voeg dan de rest van de boter toe en laat smelten.
- Voeg de bloem toe en roer erdoorheen.
- Giet de groentebouillon erbij en roer goed door tot er geen klontjes meer inzitten. Laat de saus iets indikken.
- Roer dan de crème fraîche erdoor. Maak de champignonroomsaus af met wat peterselie.
Bron foto: www.leukerecepten.nl