Het dagelijkse dilemma staat weer voor de deur: wat ga je vandaag eten? Goed om te weten: je hoeft niet in allerlei culturele boeken te duiken, maar kunt lekker Typisch Hollands aan de slag. Geniet van het beste dat ons kikkerland je brengt, zoals asperges met ham en ei, bloemkool met kaassaus uit de oven of een warme zuurkoolschotel met gehakt. Met leuke recepten kun je direct aan de slag, of je nou gek bent op koken of met tegenzin de pannen uit de kast trekt. Snel, eenvoudig en lekker! Deze keer: lekkere Hollandse zelfgemaakte appelmoes.

20 minuten

Hoofdgerecht

1 pot

Bron foto: Unplash.com

Bron foto: Unplash.com

Bron foto: Unplash.com
Ingrediënten:
- 3 grote appels (goudreinetten)
- Een halve citroen
- 50 ml water
- 1 theelepel kaneel
- 2 el suiker
Hoe lang kun je appelmoes bewaren? In een schone, goed afgedichte pot maximaal een week in de koelkast. Je kunt ook appelmoes invriezen voor maximaal drie maanden.
Bereiding:
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in blokjes.
- Doe de appelblokjes in een pan en verwarm deze.
- Voeg het water, sap van de halve citroen en kaneel toe en roer door elkaar. Mocht je de appelmoes graag wat zoeter hebben, dan kun je ook suiker toevoegen.
- Doe de deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
- Roer een paar keer goed door zodat het een moes wordt. Grote stukken kun je met een stamper of vork pureren.
- Doe de appelmoes in een pot en laat verder afkoelen.
Bron foto: www.leukerecepten.nl