Het dagelijkse dilemma staat weer voor de deur: wat ga je eten vandaag? Goed om te weten: je hoeft niet in allerlei culturele boeken te duiken, maar kunt lekker Typisch Hollands aan de slag. Geniet van het beste dat ons kikkerland je brengt, zoals asperges met ham en ei, bloemkool met kaassaus uit de oven of een warme zuurkoolschotel met gehakt. Met leuke recepten kun je direct aan de slag, of je nou gek bent op koken of met tegenzin de pannen uit de kast trekt. Snel, eenvoudig en lekker! Deze keer: Andijviestamppot

35 minuten

Hoofdgerecht

2 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 600 gr kruimige aardappels
- 400 gr andijvie
- 100 ml melk
- klont boter
- peper en zout
- 250 gr spekjes
- 1 ui
Liever vega? Laat de spekjes weg
Bereiding:
- Kook de aardappels gaar in 15 tot 20 minuten. Bak ondertussen de spekjes en de fijn gesneden ui in een droge koekenpan. Giet de aardappels af en stamp ze fijn met een stamper. Giet een flinke scheut warme melk er bij, klontje boter, snuf peper en eventueel zout.
- Voeg de andijvie beetje bij beetje toe en roer goed door tot alles goed gemengd is. Laat nog een paar min zachtjes door verwarmen zodat de andijvie wat slinkt. Schep als laatste de spekjes en ui er door of er over. Lekker met wat appelmoes.
Bron foto: www.leukerecepten.nl