Hou je van koken én variatie? Of heb je liever snel iets op tafel zonder dat het altijd maar hetzelfde is? Het kan namelijk best lastig zijn om gevarieerd te blijven eten, terwijl dat juist wel heel belangrijk is. Op een gegeven moment heb je het wel gehad met aardappels, gehaktballen en spinazie. Er zijn hele makkelijke gerechten die je in een handomdraai op tafel hebt. Van Dal heeft een paar smaakmakende recepten voor je uitgezocht. Neem nou deze Trifle met Maltesers en Baileys; daar word je toch warm van! Lees snel verder.

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum
Vandaag duiken we de Hindoestaanse keuken in. Je hebt er vast al eens van gehoord of als mazzelaar mogen proeven: roti. In een ogenblik op tafel en sneller opgepeuzeld dan je zou hopen. De bereiding kost je slechts 20 minuten, daarna wacht je ongeveer 30 minuten tot de roti klaar is. Afijn, laten we beginnen!

50 minuten

Gemiddeld recept

4 personen

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum
Ingrediënten:
- 250 ml slagroom
- 1 zakje klop-fix
- 3 blokjes melkchocolade van reep, gesmolten
- 70 ml melk + 1 eetlepel
- 1 a 2 eetlepels Baileys (of soortgelijke likeur)
- 100 ml koffie
- 20 gr geraspte chocolade
- 50 gr maltesers
- 10 gr koffieleutjes (of speculaas)
- 200 gr chocolate chip koekjes
Bereiding:
- Verwarm voor het koffiemengsel de koffie, 1 eetlepel melk en 100 ml water in een pannetje en roer door elkaar. Voeg de helft van de chocolade toe en roer er door. Neem een ander pannetje of kom en klop daar 70 ml melk, andere helft van de gesmolten chocolade en de likeur door elkaar.
- Mix de slagroom met de klop-fix in een schone kom stijf. Neem de glazen of kommetjes er bij en schep een klein beetje slagroom op de bodem. Sop de koffieleutjes in het koffiemengsel en verdeel over de laag slagroom.
- Doe er weer een laagje slagroom over en bestrooi met een beetje geraspte chocolade. Sop de chocolate chip koekjes in het likeurmengsel en maak hiermee de volgende laag. Als de koekjes niet passen maak je ze op maat.
- Herhaal de laagjes slagroom, geraspte chocolade en likeur-koekjes tot bovenaan het glas en verdeel tussendoor ook nog een laag Maltesers er tussen. Eindig met een laag slagroom, chocoladerasp en garneer met de overgebleven Maltesers. Bewaar het toetje in de koelkast.

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum
Wil je meer van dit soort recepten proberen of gewoon jezelf uitdagen? Van Dal heeft nog veel meer recepten uitgeschreven. In onze Smakelijk rubriek kun je dit allemaal ontdekken!
Bron foto: Sabine Bakkum