Home » Mannendingen » Tips voor in huis | Slim rommel opruimen
Tips voor in huis | Slim rommel opruimen

Als je eenmaal lekker bezig bent gaat schoonmaken en opruimen vaak vanzelf. Vergeet het heerlijke gevoel niet na een middag in huis schoonmaken. Met deze 5 tips is je rommel in huis zo weer opgeruimd! Deze snelle schoonmaaktips voor het huis van Leukegeit.nl laten zien hoe je dit aanpakt!

Bron foto: Pexels.com

1. Stel een haalbaar doel voor minder rommel in huis

Het zou geweldig zijn als je in de komende drie uur de hele bovenverdieping kunt schoonmaken en opruimen. Dat is echter een hele kluif om voor elkaar te krijgen; stel dus een haalbaar doel om je rommel in huis op te ruimen. Hoe haalbaarder een doel, hoe minder je er tegenop ziet en gewoon gaat beginnen. Begin daarom met alle slaapkamers en zorg voor een schone lei.

Door kleine doelen te stellen moet je misschien wel iets vaker een uur inplannen om op te ruimen en schoon te maken, maar zo ga je wél aan de slag. Daarnaast ga je ook nauwkeuriger te werk, omdat het relatief weinig werk is.

Vind je het lastig om een doel voor jezelf te stellen of om aan de slag te gaan? Bekijk dan de uitstelgedragcursus van soChicken en ga aan de slag om meer discipline op te bouwen en je uitstelgedrag aan te pakken.

Bron foto: Unsplash.com

2. Geef jezelf een beloning

Als er een goede beloning te wachten staat na je schoonmaak- en opruimwerk is het al veel minder moeilijk om eraan te beginnen. Wat denk je bijvoorbeeld van nieuwe woonaccessoires die goed staan in een opgeruimd huis?

Geef jezelf natuurlijk niet voor iedere schoonmaak- en opruimbeurt een beloning, maar doe het zo nu en dan. Het belangrijkst is dat het werk gedaan is, dus daar moet dan ook vooral je focus op blijven liggen. Dat gezegd hebbende maakt een beloning het beginnen wel makkelijker.

Bron foto: Unsplash.com

3. Werk met deadlines

Als je jezelf strenge regels oplegt wat betreft schoonmaken en opruimen (en daar ook niet van afwijkt) ga je vanzelf aan de slag. Hier is wel wat discipline voor nodig, maar daar draait het natuurlijk allemaal om bij het netjes houden van je huis.

Spreek met jezelf af dat je een schoonmaakochtend- of middag inplant en die ook helemaal vrijhoudt. Dus geen andere afspraken op die ochtend of middag! Je kunt de verdere schoonmaak- en opruimwerkzaamheden tussendoor doen, maar het grootste gedeelte heb je dan al op je vaste ochtend of middag gedaan. Je zult vrij snel merken hoe fijn het is om een goede structuur aan te houden.

Bron foto: Pexels.com

4. Rommel in huis opruimen doe je samen

Is je huis te groot, overzie je het niet of weet je echt niet waar je moet beginnen? Vraag om hulp. Er zijn altijd vrienden, familieleden of daadwerkelijke schoonmakers die je graag willen helpen. Om hulp vragen ziet niemand als een zwakte. Het is juist fijn als je van een ander kan leren hoe je je huis opgeruimd houdt en schoonmaakt.

Het kan ook zo zijn dat je het misschien niet op de goede of meest efficiënte manier doet, wat natuurlijk zonde is van je kostbare tijd. Kennis is macht, dus ga daar dan ook naar op zoek!

Bron foto: Pexels.com

5. Accepteer dat schoonmaken erbij hoort

Hoewel wij nog veel meer kunnen vertellen over schoonmaken, opruimen en hoe je dit snel en effectief kunt doen, draait het voor een groot deel om acceptatie.

Schoonmaken en opruimen in huis hoort er nou eenmaal bij en je hebt er altijd profijt van als je huis er netjes bij staat. Een vies huis is ongezond (want: stof en bacteriën) en met rommel in huis heb je ook een rommelig hoofd.

Wist je data karnemelk zich bewijst als een gigantisch goede vlekverwijderaar? Altijd handig om dus een extra pak in huis te hebben!

• Meer van Leukegeit.nl

Wil jij meer lezen over groen leven, eten, financiën, wonen, reizen en persoonlijke verhalen van Billy? Bezoek dan zeker eens Billy’s website Leukegeit.nl! Laat jezelf inspireren door de leukste woontips of ontdek een nieuw vegetarisch recept. Heb je financiële hulp nodig of zoek je nog groene raad? Leukegeit.nl heeft het allemaal.

Dus raap jezelf bij elkaar en ga lekker aan de slag in huis!

 

Wil jij meer lezen over groen leven, eten, financiën, wonen, reizen en persoonlijke verhalen? Bezoek dan zeker eens de site van Billy, Leukegeit.nl! Van de leukste woontips tot de beste artikelen over groen leven, Leukegeit.nl heeft het allemaal
Geschreven door: Leukegeit.nl

Categorie: Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: