Home » Mannendingen » Tips tegen zweten in de zomer
Tips tegen zweten in de zomer

Mooi weer kenmerkt de zomer en omwille daarvan kunnen er veel buitenactiviteiten ondernomen worden. De zomermaanden zijn traditioneel ook maanden waarin veel gezweet wordt door de hoge luchtvochtigheid in Nederland. Wij geven aandachtspunten waarmee je dat zo veel mogelijk kunt voorkomen. Wel zo prettig natuurlijk! Dit zijn onze tips tegen zweten in de zomer.

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Unsplash.com

De zomer

De zomer duurt van 21 juni tot 21 september. Het zomerse weer kan echter al in mei tevoorschijn komen en nog tot in oktober voortduren. Dat vindt men meestal ook geen ramp. De dagen duren eveneens altijd het langst in deze tijd. Sterker nog: 21 juni is officieel de langste dag van het jaar. Dan wordt het rond 05:00 uur ‘s ochtends al licht en pas rond 22:30 uur donker. De dag is dus lang genoeg voor leuke activiteiten. Hier kun je lezen wat je zoal kunt doen. De zon staat dan ook het hoogst en schijnt harder omdat het noordelijk halfrond, waar Nederland ligt, op dat moment naar de zon gericht staat. In de winter is alles juist omgekeerd. Het noordelijk halfrond staat dan van de zon afgekeerd, de dagen duren minder lang en de temperatuur daalt aanzienlijk. Een prima tijd wel om een warme winterjas van Bartlett te kopen, wat ons betreft.

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Tips tegen thuis minder zweten

Tijdens de zomer komen een paar dingen naar voren die bij een typische Nederlandse zomer komen kijken. In de eerste plaats het drukkend warme weer wat veroorzaakt wordt door een hoge luchtvochtigheid. Zeker als de temperatuur boven de 30 graden uitkomt is dit te merken. Je gaat dan meer zweten, je concentratie neemt sneller af en je wilt veel drinken. Gelukkig zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om deze tijd een stuk aangenamer te maken.

  • Houd ramen gesloten zolang de zon schijnt. Zo warmt het huis minder op.
  • Zorg voor schaduw: bijvoorbeeld met een parasol, zonneschermen en rolluiken.
  • Douch met warm water. Dat klinkt misschien tegennatuurlijk maar met koud water douchen zorgt ervoor dat je lichaam warmte gaat aanmaken om weer op temperatuur te komen, waardoor je juist méér gaat zweten.
  • Doe vooral zo veel mogelijk dingen die weinig energie kosten. Dan zweet je automatisch ook een stuk minder.
Schermen

Bron foto: Van Dal mannenmode

Draag luchtige kleding

Een ander belangrijk aspect is de juiste kleding. Draag vooral luchtige kleding zonder lange mouwen. Kleding gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen en linnen helpt ook om warmte beter af te voeren. Van Dal heeft daarom een uitgebreide zomercollectie met kleding gemaakt van natuurlijke stoffen waarmee je elke zomer doorkomt. Onze nieuwe collectie Bartlett T-shirts en polo’s bestaan uit 100% katoen en zien er altijd stijlvol uit.

Eropuit, maar toch minder zweten

Mocht je toch van plan zijn om eropuit te trekken, zoals de Zaanse Schans bezoeken of op ontdekking gaan in de Nederlandse natuur, dan hebben wij ook voor deze gelegenheden de nodige tips klaar.

  • Doe de meest inspannende activiteiten in de ochtend of de avond wanneer de temperatuur lager is. Tussen 12:00 en 16:00 uur is het heetste moment van de dag en de zon is dan het sterkst.
  • Zorg voor verkoeling. Drink voldoende water en zoek zo veel mogelijk schaduw op.

Bron foto: Unsplash.com

De zomer is natuurlijk ook gewoon een prachtige tijd om van het weer te genieten en om te ontspannen. Probeer dus ook zoveel mogelijk plezier uit de zomer te halen. Van Dal wenst je alvast een fijne zomer! Heb jij zelf nog meer tips tegen minder zweten? Laat het ons vooral weten!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: