Home » Mannendingen » Tips tegen de winterdip
Tips tegen de winterdip

Het nieuwe jaar is al een tijdje gaande en je bent misschien al druk bezig met het realiseren van je goede voornemens. Vaak voelen mensen daar een zekere druk bij, waardoor het nog wel eens wilt mislukken. Wat kun je nou doen tegen deze vervelende periode zodat je alles uit dit seizoen kunt halen? Dit zijn onze tips tegen de winterdip!

Blauwe Maandag

Op 17 januari is het Blauwe Maandag. Deze dag staat tevens bekend als Deprimaandag en Zwarte Maandag, omdat het zogenaamd de meest deprimerende dag van het jaar zou zijn. Zogenaamd, omdat wetenschappelijk bewijs daarvoor ontbreekt. Wel is de winterblues een wezenlijk fenomeen waar veel mensen last van hebben. Waarom dan eigenlijk? Het heeft er dus vooral mee te maken dat er een hoop nieuwe verwachtingen worden geschapen om beter te presteren, nieuwe dingen te leren of juist slechte gewoonten af te leren. Deze verwachtingen zijn lang niet altijd realiseerbaar op korte termijn, waardoor de moed in de schoenen kan zakken. Tel daarbij op dat de eerstvolgende vakantie nog even zal duren. Precies: niet het vrolijkste vooruitzicht.

""

Bron foto: www.unsplash.com

Stap voor stap vooruit

De opstapeling van innerlijke doelen kan zich uiten in vermoeidheid, concentratieproblemen en een sombere gemoedstoestand. Blijf in ieder geval niet in bed liggen en kies ervoor om aan te pakken, al is het maar stap voor stap. Niet alleen hoeft namelijk gelijk in een dag. Beweging helpt met het actief houden van lichaam en geest: ga daarom dagelijks even aan de wandel of fiets een stukje. Het liefst in daglicht, omdat dit je slaaphormonen minder aanmaakt. Een app als Ommetje helpt en motiveert je om dagelijks stappen te zetten. Meer daarover lees je in dit artikel.

Je bent wat je eet

Zorg voor een gezonde voeding. Het lijkt voor de hand liggend en dat is het eigenlijk ook. Je bent wat je eet, dus een dagelijkse inname van fruit is een stuk gezonder dan hartig gebak. Volkoren producten, peulvruchten, ongezouten en gezonde noten en diverse vissoorten zijn erg goed om af te wisselen. Variatie is daarbij dus eveneens belangrijk. Probeer te waken voor onder andere onnodige suikers, vetten, sausjes, frisdrank en alcohol. Gezonder eten wilt niet zeggen dat je ‘niets meer mag’, maar wel dat je de goede stoffen binnenkrijgt en zo nu en dan mag zondigen. Wist je dat er ook theesoorten met gezondheidsvoordelen zijn? 

Bron foto: Unsplash.com

Vitamine boost nodig? Probeer een smoothie!

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Jaag je dromen na

Natuurlijk, je moet ze wel eerst bedenken. Het is hartstikke leuk om je vrije tijd te laten leiden door een onuitputtelijke ambitie. Je kunt bijvoorbeeld gaan schilderen. Of een spannende fictie schrijven. Graag in de buitenlucht? Ga dan schatzoeken via geocaching, vogels of ander wild spotten in de natuur of een insectenhotel bouwen zodat de gevleugelden in jouw omgeving aan de slag kunnen. Wat je ook wilt doen, doe het met passie en toewijding. Je zult zien dat je er steeds meer naar uitkijkt om weer bezig te zijn met joúw ding en dat geeft veel positieve energie. Heb je nog geen enkel idee? Begin dan eens te brainstormen op een leeg A4’tje en stel een bucketlist op. Dit is een afvinklijst met allerlei dingen die je ooit nog in je leven wilt doen. Je kan niet vroeg genoeg beginnen!

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Van Dal mannenmode

Insectenhotel in Axel

Bron foto: Iconick

Wie het kleine niet eert…

Is het grote niet weert. Schrijf iedere dag drie dingen op waar jij dankbaar voor bent. Dit kunnen kleine, eenvoudige dingen zijn, maar ook situaties die een enorme indruk op je maken. Bijvoorbeeld: wees dankbaar voor een gezond lichaam waarmee je naar buiten kunt om in principe alles te doen wat je maar wil. Door iedere dag onder de loep te leggen waar je dankbaar voor bent, blijft er minder ruimte over voor negatieve gedachten en zul je je optimistischer, fitter en gezonder voelen.

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Fit blijven | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: