Home » Smakelijk » Theesoorten met gezondheidsvoordelen
Theesoorten met gezondheidsvoordelen

De geschiedenis van thee gaat duizenden jaren terug. Over de oorsprong zijn vele verhalen geschreven en sommige legendes stellen zelfs dat het drinken van thee 5000 jaar geleden in het oude China ontstond. Keizer Shen Nung (2737 v.C.) vond het hygiënischer om al het drinkwater eerst te koken. Toen hij dat onder een wilde theestruik deed, vielen enkele blaadjes in zijn water. Hij proefde het verkleurde water en ontdekte de verfrissende smaak. Of dit de origine aantoont is onduidelijk, maar het smaakt wel naar meer! Dit zijn theesoorten die u wilt drinken dankzij de gezondheidsvoordelen.

""

Bron foto: Unsplash.com

Groene thee

We beginnen met een bekende: de groene thee. De van oorsprong uit Zuidoost-Azië afkomstige theeplant is goed voor uw hart en bloedvaten. Groene thee is namelijk een van de minst bewerkte  theesoorten die in onder meer China en India van oudsher gebruikt werd om de spijsvertering te versnellen en wonden te helen. Groene thee kan daarnaast lipoproteïne-cholesterol – ook wel het ‘slechte cholesterol’ – verlagen. Hierdoor heeft u 31% minder kans op hart- en vaatziekten bij het regelmatig drinken van groene thee. Grootschalig onderzoekt wijst eveneens uit dat het risico op een beroerte sterk verminderd wordt door groene thee, alsook die van tandbederf en huidproblemen.

""

Bron foto: Unsplash.com

Kamillethee

​De fleurige kamilleplant was in het oude Egypte al bijzonder. De bevolking linkte de bloem aan Zonnegod Ra vanwege de zonachtige vorm. Of u kamillethee nou wel of niet goddelijk vindt, het brengt absoluut voordelen met zich mee. Kamillethee werkt door kalmerende ingrediënten goed tegen maagkrampen, slapeloosheid en migraine. Net als groene thee heeft kamillethee een anti-bacteriële werking, wat met name het immuunsysteem bevordert. Wist u dat kamille – vaak wel in olievorm – ook gebruikt wordt voor de heling van brand-, schaaf- en snijwonden? Mooi om te zien hoe de natuur een genezende werking heeft!

""

Bron foto: Unsplash.com

Muntthee

Als u merkt dat u last heeft van hoofdpijn, misselijkheid of veel stress, kunt u het best verse muntthee drinken. Deze thee, die vooral in Marokko heel veel wordt gedronken, zorgt namelijk voor een verminderde aanmaak van het stresshormoon cortisol en daarmee stressvermindering. De smaak is niet alleen puur en fris, maar de geur werkt enorm rustgevend. Onderzoek wijst zelfs uit dat verse muntthee voor een verbetering van uw werkgeheugen en alertheid zorgt. Een smaakvolle, slimme keuze dus!

""

Bron foto: Pexels.com

Kurkumathee

Met een herkomst uit India is kurkumathee een heus wondermiddel in uw theekop. Curcumine is een sterke antioxidant en remt chronische ontstekingsprocessen. Deze geelwortelthee heeft daarom een positief effect op ontstekingsziektes zoals de ziekte van Crohn, inflammatoire darmziekte en diabetes. Omdat de kurkumaplant bolstaat van choline, wordt het vet in de lever beter gereguleerd en merkt u natuurlijke ondersteuning. Lekker kruidig van smaak en bevordelijk voor uw weerstand!

""

Bron foto: Unsplash.com

Gemberthee

De tropische gemberplant groeit met name in warme klimaten. Een ideale thee om te drinken als u zich grieperig voelt, want gemberextracten bewijzen zich als krachtige strijder tegen virussen en bacteriën. Dat helpt dus aanzienlijk bij uw volgende loopneus, maagpijn en misselijkheid. De effecten van gemberthee kunnen gewrichts- en spierpijn opbouwend verlichten, waarvoor een dagelijkse inname aan te raden is. Een dagelijks ritme leidt tevens aantoonbaar tot een gezondere bloedsuikerspiegel. Fijn!

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Smakelijk

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer