Home » Eropuit » The Seafood Bar
The Seafood Bar

Algemene informatie

The Seafood Bar is een visrestaurant waar je kunt genieten van heerlijke verse producten tegen betaalbare prijzen. Het concept is eenvoudig: lekker eten en drinken zonder overdreven prijzen.

De toewijding van de familie De Visscher vormt de ware essentie van het succes van The Seafood Bar. Met 100% hart voor de zaak staan ze 24 uur per dag paraat. Ze hebben oog voor elk detail en zorgen voor een onvergetelijke ervaring voor hun gasten. Deze toewijding en passie wordt weerspiegeld in het hele team, bestaande uit meer dan 250 gemotiveerde en betrokken medewerkers.

Adres

Stationsplein 22, 3511 ED Utrecht, Nederland

Ligging

Nabij het centrum

Parkeergelegenheid

P4, Stationsstraat 29, 3511 EK Utrecht, Nederland

Restaurant

Visrestaurant

Aantal zitplaatsen

Op reservering

Visgerecht 3

Bron foto: Unsplash.com

Visgerecht 2

Bron foto: Unsplash.com

Bewuste keuzes voor de toekomst

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij The Seafood Bar. Ze begrijpen dat het eten van vis heerlijk is, maar we willen er ook voor zorgen dat de visstanden gezond blijven en dat onze planeet in balans blijft. Daarom werken ze samen met zorgvuldig geselecteerde leveranciers en streven ze ernaar om visserijen te ondersteunen die innovatief en duurzaam zijn. De menukaart legt ook een sterke focus op schelpdieren, die bekend staan om hun minimale impact op het milieu.

Er worden bewuste keuzes gemaakt als het gaat om de ingrediënten. Zo bieden ze bijvoorbeeld Nordic Blu zalm aan, gekweekt in het Noorse Skjerstad Fjord. Deze zalm is getest door de autoriteit Seafood Watch®️ en heeft de hoogste score behaald voor kweekmethoden en de ecologische impact. Dankzij de sterke getijdenstroming en zoetwatertoevoer vanuit de bergen is er geen behoefte aan antibiotica en toevoegingen, wat resulteert in zalm van de allerbeste kwaliteit.

Naast het menu streven ze ook naar duurzaamheid op andere gebieden. Zo hebben ze in alle Nederlandse restaurants sinds 2019 installaties (Purezza) geïnstalleerd om eigen water te zuiveren. Hiermee wordt onnodig transport van gebotteld water verminderd, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Bovendien draaien alle restaurants sinds 1 januari 2018 op groene energie, waarbij het restaurant in Utrecht zelfs volledig gasvrij is. Ook hebben ze plastic verpakkingen vervangen door papier en verminderen ze het gebruik van plastic in alle restaurants.

Verse Vis en Zeevruchten

Bij The Seafood Bar werken ze uitsluitend met dagverse vis en zeevruchten van de beste kwaliteit. Het streven is om onbewerkte producten zonder toevoegingen te serveren, met een transparante en verantwoorde herkomst. Waar mogelijk streven we naar duurzame en Fair Trade opties. Ze hechten veel waarde aan de smaak en kwaliteit van de gerechten en willen de gasten laten genieten van de meest verse en smaakvolle vis en zeevruchten. Bekijk het volledige menu op de website.

Visgerecht 3

Bron foto: Unsplash.com

Fruit de mare

Combinatie van koude schaal- en schelpdieren; mosselen, kokkels, scheermessen, ongepelde garnalen, vongole (kokkels), alikruiken, garnalen, krabsalade, Tourteau-krab en 2 oesters. Dit gerecht is per persoon te bestellen.

Visgerecht 2

Bron foto: Unsplash.com

Oesters

Bij The Seafood Bar hebben ze allerlei verschillende soorten oesters. Afkomstig uit Frankrijk, Ierland, maar ook Nederland. De ene is meer zacht en zoet, waar de ander wat pittiger is. Voor ieder wat wils. 

Visgerecht 1

Bron foto: unsplash.com

Mixed grill

Combinatie van schaaldieren en vis van de plancha grill; garnalen, inktvis, schol, zalm, reuzengarnaal en zeebaarsfilet. Perfect om met twee of meer personenen te delen.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode in Drachten

Zwembad Marwestein

Bezoek Theater de Kom

Volop eet- en drinkmogelijkheden

Wandel bij het Natuurkwartier

Ook in de omgeving van The Seafood Bar zijn genoeg leuke dingen te doen. Zo biedt Theater de Kom een divers programma aan, maak je een prachtige wandeling bij het Natuurkwartier en moet je ook zeker een bezoekje brengen aan de Van Dal mannenmode winkel in Nieuwegein!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit | Nieuwegein | Horeca | Stedengids

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: