Home » Eropuit » Tenerife | Het eiland van de eeuwige lente
Tenerife | Het eiland van de eeuwige lente

Alleen of samen in een ongedwongen rust genieten van de ‘eeuwige lente.’ U doet het deze zomer in Tenerife, wat onderdeel is van de Canarische Eilanden. Wat u allemaal over deze magische plek moet weten? We leggen het graag hieronder aan u uit.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Tenerife, Islas Canaria

Als een van de populairste parels van Spanje is Tenerife het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Het ligt ongeveer 400 kilometer van de Marokkaanse kust af. Evenals de buureilanden kent Tenerife een vulkanische oorsprong en leeft men doorgaans in de hitte van het moment. Leuk om te weten: de naam van de Canarische Eilanden stamt niet af van de kanarie, maar van Canriae Insulae. Dat betekent hondeneilanden, waarbij meningen verschillen over de reden ervan. Een van de gehoorde verklaringen is dat de oorspronkelijke bewoners, de Guanchen, honden beschouwden als heilige dieren. Deze connectie is dan ook terug te vinden in het wapen van de Canarische Eilanden, waar twee toch wel aandoenlijke honden op afgebeeld worden.

 

Het eiland van de eeuwige lente

Dankzij de tedere passaatwind en de handige ligging is het klimaat op Tenerife zeer constant, met temperaturen die schommelen tussen de 19 en 25 graden. Het kwik daalt zelfs in de koudste winternachten niet onder de 14 graden, waardoor Tenerife ook wel het eiland van de eeuwige lente wordt genoemd. Dit geldt niet voor elk deel van het eiland. Net als op de buureilanden heeft Tenerife ook een weergrens en dat is met name in de winter voel- en zichtbaar. De oorzaak hiervan is de vulkaan Pico del Teide. De wolken die zich boven de oceaan bevinden blijven tegen de bergen hangen. Hierdoor kent het noorden van Tenerife een subtropische vegetatie. Het is er vaker bewolkt en helaas ook regenachtiger dan in het zuiden. Bij aanvoer van de warme mistrallucht uit de Westelijke Sahara kan het op Tenerife in de zomer soms wel meer dan 35 graden worden. Op dat moment is een ijsje geen lekkernij meer, maar een absoluut vereiste om de dag mee door te komen. Anderzijds komt er boven de 2000 meter in de periode november-april zelfs sneeuw voor. Vooral de hoge top van de vulkaan El Teide is dan langere tijd bedekt met een witte laag, wat wel weer zichzelf leent voor een bijzondere foto.

 

Bron: Iconick

Bron foto: Unsplash.com

Bron: Iconick

Bron foto: Unsplash.com

El Teide, de hoogste berg van Spanje

Doordat El Teide 3718 meter boven zeeniveau (7000 meter boven de zeebodem!) uitstijgt is het de hoogste berg van Spanje. Wat blijkt nou? In hoogte vanaf de zeebodem is El Teide zelfs de derde hoogste vulkaan ter wereld. De vulkaan wordt gelukkig als ‘slapend’ beschouwd. Nieuwe erupties worden wel verwacht, maar het blijft vooralsnog onduidelijk wanneer dit dan zou zijn. Tot die tijd kunt u dus in alle rust genieten van de prachtige omgeving!

 Bewonder het prachtige uitzicht vanaf 3718 meter hoogte!

 

Prachtige authentieke dorpjes

Aan de zuidzijde van het eiland zijn de toeristische centra zoals de Costa Adeje en Los Cristisanos te vinden. Op deze locaties ziet u hoe de hotelketens en vermakelijke plekken het straatbeeld domineren. Hoe verder u het binnenland intrekt, hoe meer u kunt zien van de authentieke bergdorpen met kleurrijke, koloniale huizen. Door vervolgens door de zeer steile en smalle straten te slenteren vergeet u langzaamaan de drukte aan de kust en geniet u volop van het hier en nu. De lokale restaurants zijn er klaar voor om u hartelijk te verwelkomen en de souvenirwinkels kunnen ook niet wachten. Maar goed, met zo’n heerlijke prachtzomer is dat natuurlijk ook geen verrassing. Vergeet niet om een leuke souvenir mee naar huis te nemen; een klein beetje Tenerife maakt immers uw thuisomgeving een stuk zomerser en toegankelijker!

 Proef de Spaanse sfeer!

 

Bron: Iconick

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: