Home » Stijlvolle mode » Geen zorgen door uw schoenen te verzorgen

Geen zorgen door uw schoenen te verzorgen

Het lijkt een fabel maar blijkt toch realiteit: veel mensen maken eerder ‘schoencontact’ dan oogcontact. Om die reden is het belangrijk dat uw schoenen niet alleen passen bij uw persoonlijkheid, maar ook de verzorging krijgen die ze verdienen. Er zijn namelijk twee soorten schoendragers: 1) mannen die hun schoenen afdragen tot deze volledig versleten zijn en; 2) mannen die hun schoenen zo netjes mogelijk onderhouden om het maximale draagplezier eruit te halen. Van Dal adviseert u graag wat u zoal kunt doen.

Spray uw schoenen in

Nederland wordt geliefd om allerlei zaken, maar regen is er geen van. Het is daarom belangrijk om uw schoenen tegen regen te beschermen. Dit kunt u doen door een waterafstotende spray te gebruiken. Tevens kunt u een stap verder gaan: bescherm niet alleen tegen regen, maar tegen élke vloeistof. Zorg ervoor dat wijnvlekken, gemorste ketchup en doordringende oliën problemen van het verleden zijn. Hiervoor is Liquiproof de beste op de markt. Deze duurzame, eco-vriendelijke spray is op elke materiaalsoort te gebruiken en zorgt ervoor dat zogeheten silicadeeltjes zich op nanometerniveau hechten aan de oppervlakte. Uw schoenen worden voorzien van een onzichtbare beschermlaag voor elke mogelijke vloeistof.

BESCHERM UW SCHOENEN TEGEN ALLE VLOEISTOFFEN

Vet uw schoenen in met wax

Met name schoenen met leder dient u in te vetten met een goede schoenpoets wax. Door dit te doen verzacht, herstelt en beschermt u het materiaal en blijft het mooi over een langer tijdsbestek. De wax brengt u met uw vingers in een draaiende beweging aan en poetst u uit met een uitpoetsborstel. Let erop dat de schoenen wel schoon zijn, anders wrijft u namelijk vuil in het leder.

Gebruik een schoenlepel

Probeer uw schoenen altijd aan te trekken met een schoenlepel. Dit voorkomt dat u het hielgebied van uw schoenen platdrukt en daarmee de vorm nadelig beïnvloedt.  Er wordt weleens gezegd dat met een nieuw paar schoenen men denkt dat u een gloednieuwe outfit aan heeft. Of dat waar is is niet bewezen, maar Van Dal gelooft absoluut in een verzorgde uitstraling. Bij aankoop van een paar schoenen bij Van Dal mannenmode krijgt u altijd een schoenlepel cadeau!

Schoen aantrekken met een schoenlepel voor vormbehoud
Schoenspanners in schoenen voor vormbehoud

Plaats schoenspanners in uw schoenen

Schoenen zijn om gedragen te worden. Dit houdt de materialen van de schoenen soepel en in beweging, of dat nou om leder, suède of andere materialen gaat. Het is raadzaam om na het dragen schoenspanners in uw schoenen te plaatsen om deze in de juiste vorm te houden. Zo vermindert u tegelijk de kans dat vouwlijnen langdurig zichtbaar zijn.

Originele doos en kamertemperatuur

Natuurlijk loopt u een stuk zelfverzekerder in een mooi paar schoenen. Daarbij is het wel belangrijk dat ze mooi blijven. Een extra tip om ze te beschermen? Bewaar ze na het dragen in de originele doos en op kamertemperatuur. Langdurige straling van zonlicht is bijvoorbeeld erg slecht voor de kleurechtheid van uw schoenen. Door ze in de originele doos te bewaren voorkomt u verkleuring en vergeling. Tevens zijn extreme temperaturen slecht voor de materialen van de schoenen. Deze kunnen opdrogen en daardoor beschadigen. Houd de schoenen dus uit de buurt van verwarmingen, haarden en kachels.

Schoenen in de originele doos bewaren tegen verkleuring en vergeling

Stijlvolle schoenentips

Het helpt uiteraard ook enorm als uw schoenen van hoogwaardige kwaliteit zijn. Van Dal mannenmode heeft een divers aanbod van stijlvolle schoenen die gemaakt zijn van uitstekende materialen. Neem daarom eens een kijkje in de winkels of onze webwinkel.

Het Roermond monument voor de Markt.
De Sint-Christoffelkathedraal in Roermond.
Roermond aan de Maas.

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Stijlvolle mode

Right Menu Icon