Home » Eropuit » Stap voor stap
Stap voor stap

Er is weleens gezegd: “Wie in het dal blijft, ziet nooit de andere kant van de berg.” Maar wie bij Van Dal blijft, maakt altijd stappen vooruit. Dat is namelijk enorm belangrijk, dat stappen zetten. Het zorgt er namelijk voor dat uw hersenen ook fit blijven. Wij motiveren u graag om ook iedere dag meer stappen te zetten, dus lees gauw verder.

Bron: Iconick

Bron foto: Unsplash.com

Maak iedere dag een ommetje

Al is het maar een blokje om het huis. Veel mensen kijken op tegen het wandelen omdat ze denken dat het een soort sportoefening is die heel veel tijd in beslag neemt. Dat kán natuurlijk, als u in het weekend liever wandelt in een rustgevend of inspirerend gebied, zoals een bos of mooi natuurpark. Maar het is geen vereiste. Sterker nog: het is makkelijker vol te houden als u ‘elke dag een beetje’ doet. Door dagelijks even de benen te strekken in uw woonomgeving zult u zich al snel vitaler en sportiever voelen. Dit kunt u het beste doen met de Ommetje app. Ommetje is namelijk gericht op ‘een ommetje maken’ gedurende 20 minuten. Door uw Ommetje te starten begint de tijd met tikken waarna u gelijk geadviseerd wordt uw telefoon te vergrendelen en van de omgeving te genieten. De app is ontwikkeld in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Met elk Ommetje spaart u punten, kunt u tegen uw vrienden spelen en wordt u interessante hersenfeitjes verteld. Wist u bijvoorbeeld dat Nederland de Europese kampioen in zitten is? Nee, wij ook niet. Ommetje is een echte aanrader!

Door beweging stijgt het aantal nk-cellen waarmee uw lichaam virussen aanpakt. Ga voor weerstand!

Durf nee te zeggen tegen uw comfortzone

Met alle ontwikkelingen die we in Nederland rijk zijn wordt er alles aan gedaan om ons het leven fijner, makkelijker en gebruiksvriendelijker te maken. In principe is dat natuurlijk enorm prettig, maar het maakt ook lui. Denk maar aan het bellen van een taxi, het staan op een roltrap of het laten bezorgen van boodschappen. Het creëert uw eigen comfortzone. Toch, als u ervan overtuigd bent dat gezond leven een goede keuze is, zou het helpen om vaker nee te zeggen tegen deze comfortzone. U belt dan geen taxi voor korte afstanden, maar neemt simpelweg de benenwagen. In plaats van een roltrap op te lopen, kiest u voor de fysieke trap. Boodschappen laat u niet bezorgen, maar deze gaat u te voet halen. Om het gelijk in perspectief te plaatsen: stel dat u vijf dagen per week een uurtje gaat lopen. De gemiddelde wandelsnelheid van de mens is 5 km/u. Dat is opgeteld 25 kilometer. U heeft dan de afstand van Breda naar Roosendaal te voet afgelegd! Dit zijn slechts enkele voorbeelden die uw gezonde leefstijl al bijzonder goed kunnen beïnvloeden.

Zoek uw eigen uitdaging

Om elke dag meer stappen te zetten en dat vol te houden is het belangrijk dat u een uitdaging zoekt in het wandelen. De Ommetje app kan daar al enorm bij helpen, maar u moet zelf de discipline vasthouden. Verander daarom dagelijks uw route. Wandel eens een andere straat in. Zet uw navigatie even uit en ga uit op verkenning. Het kan tevens een leuke twist aan uw tocht zijn om met andere mensen te wandelen. Praat over alledaagse dingen of elkaars interesses. Vraag hoe het met de ander(en) gaat en motiveer elkaar om te blijven wandelen. Zoek tenslotte naar consistentie; een dag heeft 24 uur dus daar kan een wandeling van 20 minuten altijd wel ingepast worden. U zult vanzelf een verandering in uw gezondheid merken. Stapje voor stapje, maar altijd vooruit!

Verschillende omgevingen

Het is wel zo prettig als u geïnspireerd kunt worden door de omgevingen waar u wandelt. Let op goed bewandelbare paden, zodat u niet hoeft te letten óp het wandelen maar van de omgeving kunt genieten. De paden hoeven niet per se geasfalteerd te zijn, maar het scheelt als ze geen holen of constant hoogteverschil hebben. Hondengebieden wilt u ook mijden, zodat u niet ineens met uw voet in de hondenpoep staat. Sta ook open voor nieuwe plekken in toevoeging op de vaste routes in uw directe omgeving. Een strandwandeling of een looptocht langs een mooi meer kan bijzonder inspirerend werken. Neem daarom eens een kijkje bij onze aanbevelingen voor wandelroutes in vestingsteden. U zult geheid verrast worden door wat Nederland te bieden heeft!

Wandelen door het bos

Bron foto: Unsplash.com

Start uw wandeling in slimme stijl

Tot slot benadrukken we graag dat het belangrijk is dat u in de juiste kleding op pad gaat. Zo kunt u zich kleden op de weersomstandigheden en zorgt u ervoor dat uw schoenen u voldoende grip en stevigheid bieden. Bekijk daarom wat bij u past in ons aanbod van schoenen en stijlvolle jassen. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: