Search
Close this search box.
Meest gelezen

Internationale Puzzeldag

Op 13 juli is het Internationale Puzzeldag, de dag waarop we de leukste breinbrekers eren. Denk maar eens aan de Rubiks Kubus, waarbij het de bedoeling is om alle kleuren bij elkaar te krijgen op één kant. 13 juli is namelijk de verjaardag van de uitvinder van de Rubiks Kubus. Fijne Puzzeldag en vergeet niet onze prijspuzzel te maken!

Bron foto: Unsplash.com

Magic Cube

De Rubiks Kubus genoemd naar de uitvinder ervan. De Hongaar: Ernõ Rubik, een architectuurprofessor, creëerde deze kubus met als doel zijn leerlingen te leren over driedimensionale ruimten. Nauturlijk had hij geen flauw idee wat voor roemrijke tijden de kubus tegemoet stonden. Het werd zelfs een van de meest beroemde puzzels aller tijden! In de jaren ’80 werd de Rubiks Kubus een wereldwijde rage en jaarlijks werden miljoenen kubussen verkocht.

Bron foto: Unsplash.com

De oplossing

Hoe vaak heb jij een Rubiks Kubus geprobeerd op te lossen zonder gewenst resultaat? Of hoe vaak heb jij de neiging gehad om dat ding door het raam te gooien? Als het aan de Chinees Yusheng Du ligt, niet vaak. Hij heeft namelijk het wereldrecord ‘Speedcubbing’ in handen, waar hij binnen 3.47 seconden een Rubiks Kubus kan oplossen. Wat een vlugge vingers! Maar hoe los je deze puzzel eigenlijk op? Eigenlijk is dat heel simpel en heb je maar vijf stappen. De puzzel heeft zes zijden die je één voor één moet oplossen. Zorg bij stap 1 dat je aan één zijde een wit kruis krijgt. Daarna zorg je dat zijde twee en drie een rode en blauwe T krijgen. Als je dat is gelukt, heb je een witte zijde plus een rode en een blauwe T. Kom je er echt niet uit en wil je toch het complete antwoord? Magazine KIJK heeft hier een handig stappenplan voor.

Internationale Puzzeldag

Op 13 juli wordt dus Internationale Puzzeldag gehouden voor de Rubiks Kubus. Jaarlijks op 29 januari is er nóg een puzzeldag; deze met als doel het eren van alle puzzels. Want zeg nou eerlijk: puzzelen is erg leuk tijdverdrijf én het is nog goed voor je ook! Puzzels dagen je brein uit en stimuleren verschillende cognitieve functies, zoals logisch denken, probleemoplossing, ruimtelijk inzicht en patroonherkenning. Het regelmatig oefenen van deze mentale vaardigheden houdt je geest scherp en verbetert het cognitieve functioneren.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Prijspuzzel-december-2023-woordzoeker-02 Denkspellen

Prijspuzzel december 2023

Maak je op voor een hersenkrakende uitdaging en maak kans op een fantastische prijs met ...
Bekijk meer
De nieuwe folder is uit-04 Mode

De nieuwe folder is uit!

Het is eind oktober en terwijl de dagen korter worden en de temperaturen langzaam beginnen ...
Bekijk meer
De nieuwe wintercollectie is in de winkels-01 Mode

De nieuwe wintercollectie is in de winkels

Van Dal groet groen in dit seizoen – met een natuurrijke omgeving óf met duurzame keuzes ...
Bekijk meer
Nieuwe collectie
Bartlett Colbert
Bartlett Trui
Bartlett Overhemd
Bartlett Swing-pocket
Bartlett Schoenen
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkese prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een culinaire Olie Molie proeverij, een fles extra vierge olijfolie en een olieschenkdop (alles t.w.v. €38,85)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven