!! De gehele wintercollectie 50% korting !!  Bekijk opruiming

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Meest gelezen

Internationale Puzzeldag

Op 13 juli is het Internationale Puzzeldag, de dag waarop we de leukste breinbrekers eren. Denk maar eens aan de Rubiks Kubus, waarbij het de bedoeling is om alle kleuren bij elkaar te krijgen op één kant. 13 juli is namelijk de verjaardag van de uitvinder van de Rubiks Kubus. Fijne Puzzeldag en vergeet niet onze prijspuzzel te maken!

Bron foto: Unsplash.com

Magic Cube

De Rubiks Kubus genoemd naar de uitvinder ervan. De Hongaar: Ernõ Rubik, een architectuurprofessor, creëerde deze kubus met als doel zijn leerlingen te leren over driedimensionale ruimten. Nauturlijk had hij geen flauw idee wat voor roemrijke tijden de kubus tegemoet stonden. Het werd zelfs een van de meest beroemde puzzels aller tijden! In de jaren ’80 werd de Rubiks Kubus een wereldwijde rage en jaarlijks werden miljoenen kubussen verkocht.

Bron foto: Unsplash.com

De oplossing

Hoe vaak heb jij een Rubiks Kubus geprobeerd op te lossen zonder gewenst resultaat? Of hoe vaak heb jij de neiging gehad om dat ding door het raam te gooien? Als het aan de Chinees Yusheng Du ligt, niet vaak. Hij heeft namelijk het wereldrecord ‘Speedcubbing’ in handen, waar hij binnen 3.47 seconden een Rubiks Kubus kan oplossen. Wat een vlugge vingers! Maar hoe los je deze puzzel eigenlijk op? Eigenlijk is dat heel simpel en heb je maar vijf stappen. De puzzel heeft zes zijden die je één voor één moet oplossen. Zorg bij stap 1 dat je aan één zijde een wit kruis krijgt. Daarna zorg je dat zijde twee en drie een rode en blauwe T krijgen. Als je dat is gelukt, heb je een witte zijde plus een rode en een blauwe T. Kom je er echt niet uit en wil je toch het complete antwoord? Magazine KIJK heeft hier een handig stappenplan voor.

Internationale Puzzeldag

Op 13 juli wordt dus Internationale Puzzeldag gehouden voor de Rubiks Kubus. Jaarlijks op 29 januari is er nóg een puzzeldag; deze met als doel het eren van alle puzzels. Want zeg nou eerlijk: puzzelen is erg leuk tijdverdrijf én het is nog goed voor je ook! Puzzels dagen je brein uit en stimuleren verschillende cognitieve functies, zoals logisch denken, probleemoplossing, ruimtelijk inzicht en patroonherkenning. Het regelmatig oefenen van deze mentale vaardigheden houdt je geest scherp en verbetert het cognitieve functioneren.

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Picture of Van Dal mannenmode

Van Dal mannenmode

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Nieuwe winkel Van Dal Sneek - Header (1) Nieuws

Nieuwe winkel: Van Dal Sneek!

Eindelijk mogen we het officieel uitspreken: Van Dal mannenmode komt binnenkort naar Sneek! De stoere ...
Bekijk meer
Van Sloep tot zeiljacht - header 2 Man op zijn best

Van sloep tot zeiljacht

Eric (56) is een trouwe klant bij Van Dal Roosendaal en trotse eigenaar van een ...
Bekijk meer
Indonesische Rendang-01 Recepten

Indonesische Rendang

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept van Leukerecepten kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en ...
Bekijk meer
Nieuwe zomer collectie
Recent
Spaarclub

Van Dal Spaarclub

Altijd 10% korting en punten sparen tijdens iedere aankoop!
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak kans op een luie hangmat van Tropilex (t.w.v. €129)

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven