
25 minuten

Soep

6 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 gele paprika
- 4 theelepels kerriepoeder
- 200 ml kokosmelk
- 800 ml groentebouillon
- 400 gr aardappels (kruimig geschild)
- 200 gr prei
- 1 grote appel
- 1 snuf kurkuma
- Olie om te bakkenÂ
- Peterselie om te garneren
Bereiding:
- Hak de ui en knoflook fijn. Fruit deze aan in een (soep)pan met een beetje olie.
- Voeg de kerrie en kurkuma toe en daarna ook de aardappels in stukken. Snijd de prei in ringen en de paprika in blokjes, bak een paar minuten mee in de pan.
- Giet de bouillon erbij, kook de soep ca. 15 minuten en pureer met de staafmixer alles glad. Giet de room erbij en roer door. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel nog een snufje kruiden toe.
- Snijd de appel in blokjes en serveer de verse kerriesoep met een schepje appel. De zoete smaak van appel combineert namelijk heerlijk bij de hartige smaak van kerrie. Garneer eventueel met wat peterselie.Â
- Bewaar de kerriesoep maximaal 4 dagen in de koelkast of vries deze in.

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Heb je nog wat oud (stok)brood over? Dat is perfect voor dit gerecht doordat het oude brood de soep nog beter opneemt. Ook heb je dan geen voedselverspilling!
Bron foto: www.leukerecepten.nl
Heerlijk tussendoor als opkikker of als pronkstuk van je avondmaal: een smaakvolle soep. Je zet met enig gemak een stomend bord op tafel waar je lekker uit kunt lepelen. Denk hierbij aan een vegetarische bruine bonensoep en gezonde rucolasoep, maar ook aan een rode bietensoep, mihoensoep met omeletrolletjes of mangosoep als dessert. Jouw soep van de dag kan echt het verschil maken! Je ontdekt vandaag leuke recepten waarmee je jouw soep zó maakt dat je je vingers erbij aflikt. Deze keer: verse kerriesoep.