
25 minuten

Soep

4 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 3 lente-uien
- 200 gr spinazieÂ
- 350 gr groene asperges
- 1 l groentebouillon
- 200 ml room
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 handje croutons
- 2 el olie
- Extra snuf chili (optioneel)
Probeer ook eens vegan room!
Bereiding:
-
Schil de groene asperges zodat ze makkelijker te pureren zijn en snijd deze daarna in kleinere stukken.
-
Snijd de lente-uien in ringen, snipper de ui en knoflook fijn en fruit dit samen in een soeppan met een beetje olie.
-
Voeg de asperges en spinazie toe en roerbak deze een paar minuten mee.
-
Giet de bouillon erbij en breng het zachtjes aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten koken en pureer dan fijn met een staafmixer (of blender). Giet de room erbij en roer erdoor. Proef of de soep goed op smaak is en breng het eventueel extra op smaak met bijvoorbeeld een snufje chili.
-
Serveer de soep met wat croutons of grissinistengels en garneer eventueel met wat lente-ui en/of aspergekopjes. Ook lekker met wat gebakken stukjes bacon en/of een gepocheerd ei erin.
Bron foto: www.leukerecepten.nl
Heerlijk tussendoor als opkikker of als pronkstuk van je avondmaal: een smaakvolle soep. Je zet met enig gemak een stomend bord op tafel waar je lekker uit kunt lepelen. Denk hierbij aan een vegetarische bruine bonensoep en gezonde rucolasoep, maar ook aan een rode bietensoep, mihoensoep met omeletrolletjes of mangosoep als dessert. Jouw soep van de dag kan echt het verschil maken! Je ontdekt vandaag leuke recepten waarmee je jouw soep zó maakt dat je je vingers erbij aflikt. Deze keer: een heerlijke lentesoep waar je maar al te graag een extra bord van inschenkt!