Home » Smakelijk » Soep van de maand | Lentesoep
Soep van de maand | Lentesoep

25 minuten

Soep

4 personen

Romige Paddenstoelen Soep

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Ingrediënten:

  • 3 lente-uien
  • 200 gr spinazie 
  • 350 gr groene asperges
  • 1 l groentebouillon
  • 200 ml room
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 handje croutons
  • 2 el olie
  • Extra snuf chili (optioneel)

Probeer ook eens vegan room!

Bereiding:

  1. Schil de groene asperges zodat ze makkelijker te pureren zijn en snijd deze daarna in kleinere stukken.

  2. Snijd de lente-uien in ringen, snipper de ui en knoflook fijn en fruit dit samen in een soeppan met een beetje olie.

  3. Voeg de asperges en spinazie toe en roerbak deze een paar minuten mee.

  4. Giet de bouillon erbij en breng het zachtjes aan de kook. Laat de soep ca. 10 minuten koken en pureer dan fijn met een staafmixer (of blender). Giet de room erbij en roer erdoor. Proef of de soep goed op smaak is en breng het eventueel extra op smaak met bijvoorbeeld een snufje chili.

  5. Serveer de soep met wat croutons of grissinistengels en garneer eventueel met wat lente-ui en/of aspergekopjes. Ook lekker met wat gebakken stukjes bacon en/of een gepocheerd ei erin.

Noodles met Tonijn

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Smakelijk | Soep van de Maand

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer