
30 minuten

Soep

4 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 200 gr kip
- 1 el boter
- 1 ui
- 1 theelepel
- 2 kippenbouillonblokjes
- 150 gr fijne soepgroenten
- 1.2 l water
- 80 gr wortel
- 40 gr vermicelli
- 1 blaadje laurier
Heerlijk te combineren met stokbrood!
Bereiding:
- Snipper het uitje fijn. Verhit een beetje boter in de pan en bak het uitje op laag vuur. Na 2 minuten voeg je het kerriepoeder toe. Voeg het water met de kippen bouillonblokjes toe nadat het uitje glazig gebakken is en breng aan de kook. Voeg dan de kipfilet en het blaadje laurier toe aan het water en kook de kipfilet. Schil in de tussentijd de wortel en snijd in kleine blokjes. Haal na 10-12 minuten de kipfilet uit de bouillon.
- Voeg de wortel en soepgroenten bij de bouillon en zet de soep op laag vuur. Pluk intussen de kipfilet door met twee vorken de kip in reepjes te trekken. Voeg dit toe aan de soep. Voeg ook de vermicelli toe en kook nog ongeveer 4 minuten door. Verwijder voor het serveren het laurierblaadje uit de soep.
Bron foto: www.leukerecepten.nl
Heerlijk tussendoor als opkikker of als pronkstuk van je avondmaal: een smaakvolle soep. Je zet met enig gemak een stomend bord op tafel waar je lekker uit kunt lepelen. Denk hierbij aan een vegetarische bruine bonensoep en gezonde rucolasoep, maar ook aan een rode bietensoep, mihoensoep met omeletrolletjes of mangosoep als dessert. Jouw soep van de dag kan echt het verschil maken! Je ontdekt vandaag leuke recepten waarmee je jouw soep zó maakt dat je je vingers erbij aflikt. Deze keer: makkelijke kippensoep.