
20 minuten

Soep

4 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 2 komkommers
- 1 courgette
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 ml groentebouillon
- 200 ml room
- 1 el citroensap
- 1 handje basilicum
- 1 hand verse dille
- Pijnboompitten om mee te garneren
Heerlijk voor de warme dagen!
Bereiding:
- Was en snijd de komkommers en courgette in stukken. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Verhit een pan op het vuur met een scheut olie. Fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg vervolgens de komkommer en courgette toe en bak dit even mee. Doe de bouillon erbij en laat zachtjes koken totdat de groenten gaar zijn (circa 10 minuten). Voeg vervolgens de room toe samen met de basilicum en dille. Verwarm dit nog kort even mee en pureer het tot een gladde soep.
- Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met peper en zout. Garneer met wat geroosterde pijnboompitten. Je kunt hemde soep warm eten maar ook laten afkoelen in de koelkast en later koud serveren.

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Bron foto: www.leukerecepten.nl
Heerlijk tussendoor als opkikker of als pronkstuk van je avondmaal: een smaakvolle soep. Je zet met enig gemak een stomend bord op tafel waar je lekker uit kunt lepelen. Denk hierbij aan een vegetarische bruine bonensoep en gezonde rucolasoep, maar ook aan een rode bietensoep, mihoensoep met omeletrolletjes of mangosoep als dessert. Jouw soep van de dag kan echt het verschil maken! Je ontdekt vandaag leuke recepten waarmee je jouw soep zó maakt dat je je vingers erbij aflikt. Deze keer: een frisse komkommersoep.