Home » Smakelijk » Soep van de Maand | Rode bietensoep
Soep van de Maand | Rode bietensoep

35 minuten

Soep

4 personen

Romige Paddenstoelen Soep

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Ingrediënten:

  • 500 gr rauwe rode bieten
  • 1 pastinaak
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 appel
  • snuf komijn
  • 750 ml groentebouillon
  • 125 ml room (plantaardig)
  • handje walnoten
  • verse dille

Probeer ook eens plantaardige room!

Bereiding:

  1.  Schil de pastinaak, rode biet en de appel en snijd deze in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit hierin de knoflook en ui aan. Voeg vervolgens de pastinaak, appel en rode biet toe. Bak dit nog even mee. Doe de snuf komijn erbij en laat dit circa 1 minuut meebakken. Voeg nu de bouillon toe en breng aan de kook.
  3. Laat circa 20 minuten zachtjes koken totdat de groenten zacht zijn. Voeg de room toe aan de soep en pureer deze glad. Serveer de soep met wat gehakte walnoten en verse dille.

 

Noodles met Tonijn

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Smakelijk | Soep van de Maand

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer