
45 minuten

Soep

4 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 2 sjalotten (fijngehakt)
- 2 blokjes groentebouillon
- 500 gr broccoli in roosjes
- 1 aardappel, geschild in blokjes
- 250 ml volle melk
- 1 el olijfolie
- Klein bosje basilicumÂ
- 50 gr pancetta
- 60 gr parneermeel
Leuk voor op een feestje!
Bereiding:
- Verhit de olie in een soeppan. Fruit de sjalotten 2 minuten. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en voeg deze samen met de aardappel en bouillontablet toe aan het water en laat dit 10 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg op het laatst ook wat verse basilicumblaadjes toe en pureer deze grof mee.
- Snijd de pancetta in stukken en bak deze in een koekenpan krokant. Roer het paneermeel erdoor en doe in een keukenmachine. Maal dit fijn. Doe de melk in een pan en breng het net niet aan de kook. Klop met een garde de melk schuimig.
- Als je een hand of elektrische opschuimer hebt, kan dit ook prima. Schep de soep in een glas. Schep wat van het melkschuim er op, wel zo lekker! Strooi vlak voor het serveren wat pancettakruim erover en maak het af met een basilicumblaadje.

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Heerlijk tussendoor als opkikker of als pronkstuk van je avondmaal: een smaakvolle soep. Je zet met enig gemak een stomend bord op tafel waar je lekker uit kunt lepelen. Denk hierbij aan een vegetarische bruine bonensoep en gezonde rucolasoep, maar ook aan een rode bietensoep, mihoensoep met omeletrolletjes of mangosoep als dessert. Jouw soep van de dag kan echt het verschil maken! Je ontdekt vandaag leuke recepten waarmee je jouw soep zó maakt dat je je vingers erbij aflikt. Vandaag: broccoli cuppuccino.