
30 minuten

Soep

6 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 2 sjalotjes
- 700 gr witte asperges (geschild)
- 2 blokjes kippenbouillon
- 1500 ml water
- 200 ml kookroom of slagroom
- 80 gr bloem (of maizena)
- 70 gr boter
- Optioneel: 2 eieren, 150 gr reepjes beenham, verse peterselie om te garneren
Voor een glutenvrije soep vervang je de bloem door maizena!
Bereiding:
- Snijd de asperges in stukken. Kook deze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water. Â
- Hak de sjalotjes fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan. Voeg dan de bloem toe, roer met een garde tot een roux (mengsel van verhit vet) en laat deze 5 minuten zacht bakken en garen.
- Giet de asperges af en vang al het kookvocht op. Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges. Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klonten ontstaan.
- Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom erdoor en voeg je de gekookte asperges in stukken toe. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe.
- Voeg de hamreepjes (gedeeltelijk) toe aan de soep.
- Schep de soep in borden en garneer eventueel met stukjes ei, hamreepjes en wat fijngehakte peterselie.

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Bron foto: www.leukerecepten.nl
Heerlijk tussendoor als opkikker of als pronkstuk van je avondmaal: een smaakvolle soep. Je zet met enig gemak een stomend bord op tafel waar je lekker uit kunt lepelen. Denk hierbij aan een vegetarische bruine bonensoep en gezonde rucolasoep, maar ook aan een rode bietensoep, mihoensoep met omeletrolletjes of mangosoep als dessert. Jouw soep van de dag kan echt het verschil maken! Je ontdekt vandaag leuke recepten waarmee je jouw soep zó maakt dat je je vingers erbij aflikt. Deze maand: aspergesoep.