Home » Smakelijk » Soep van de Maand | Andijviesoep
Soep van de Maand | Andijviesoep

30 minuten

Soep

4 personen

Romige Paddenstoelen Soep

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Ingrediënten:

  • 200 gr aardappels (kruimig)
  • 1 ui
  • 500 gr andijvie
  • 750 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml room
  • 1 rookworst
  • Boter om in te bakken

Ook lekker met gebakken spek in plaats van rookworst!

Bereiding:

  1. Hak de ui fijn. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Verhit een beetje boter in een soeppan. Voeg de ui toe en vervolgens ook de aardappelblokjes. Voeg na een paar minuten de andijvie toe en laat iets slinken. Giet het water erbij en breng het aan de kook. Laat het bouillonblokje oplossen in het water en kook de soep ongeveer 10 minuten tot de aardappels zacht zijn.
  2. Pureer het mengsel fijn met de staafmixer. Voeg de room toe en roer erdoorheen. Breng de soep zo nodig op smaak met peper of zout. Verwarm eventueel de rookworst en snijd deze in blokjes. Garneer de soep hiermee of laat de blokjes in de soep verwarmen.

Ontdek ook onze andere soepen van de maand!

Plezier in de keuken en genieten aan tafel. Dat is de missie waar Sandra van leukerecepten.nl zich aan toewijdt. Neem regelmatig een kijkje voor persoonlijke weekmenu’s, recepten in allerlei thema’s en een duidelijke indexering van ieder gerecht. Je kunt nog nèt niet de geur door de tekst en foto ruiken, maar deze leuke recepten bieden een enorm rijke smaak. Zin in!
Geschreven door: Leuke recepten

Categorie: Smakelijk | Soep van de Maand

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Shepherds Pie

Shepherds Pie

Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

Lees meer