
30 minuten

Soep

4 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 200 gr aardappels (kruimig)
- 1 ui
- 500 gr andijvie
- 750 ml water
- 1 groentebouillonblokje
- 100 ml room
- 1 rookworst
- Boter om in te bakken
Ook lekker met gebakken spek in plaats van rookworst!
Bereiding:
- Hak de ui fijn. Snijd de aardappel in kleine blokjes. Verhit een beetje boter in een soeppan. Voeg de ui toe en vervolgens ook de aardappelblokjes. Voeg na een paar minuten de andijvie toe en laat iets slinken. Giet het water erbij en breng het aan de kook. Laat het bouillonblokje oplossen in het water en kook de soep ongeveer 10 minuten tot de aardappels zacht zijn.
- Pureer het mengsel fijn met de staafmixer. Voeg de room toe en roer erdoorheen. Breng de soep zo nodig op smaak met peper of zout. Verwarm eventueel de rookworst en snijd deze in blokjes. Garneer de soep hiermee of laat de blokjes in de soep verwarmen.
Heerlijk tussendoor als opkikker of als pronkstuk van je avondmaal: een smaakvolle soep. Je zet met enig gemak een stomend bord op tafel waar je lekker uit kunt lepelen. Denk hierbij aan een vegetarische bruine bonensoep en gezonde rucolasoep, maar ook aan een rode bietensoep, mihoensoep met omeletrolletjes of mangosoep als dessert. Jouw soep van de dag kan echt het verschil maken! Je ontdekt vandaag leuke recepten waarmee je jouw soep zó maakt dat je je vingers erbij aflikt. Deze keer: andijviesoep met rookworst.