
Zwarte degenvis met banaan
Tussendoortje
2-4
20 minuten
20 minuten
2-4
Tussendoortje
Zwarte degenvis met banaan. Het komt vast niet als een verrassing dat een eiland als Madeira, wat ongeveer 850 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust ligt, veelbelovende visgerechten biedt. Een bekend gerecht is de Espada Preta, ofwel de zwarte degenvis. Deze haarstaartvis wordt gezien als het ‘zwarte goud van Madeira’ en komt uit de diepe zee (tot wel 1700 meter) rondom het eiland. De vis is zo belangrijk voor Portugal dat het zelfs een jaarlijks feest in augustus heeft gekregen: het Festo do Peixe Espada Preto. De filets worden op smaak gebracht met knoflook en citroen waarna het geserveerd wordt met gefrituurde banaan. Aparte combinatie, vindt u niet? Wel een absolute favoriet onder visliefhebbers!
Ingrediënten:
- 300-400 gr filets van degenvis
- 2 gehalveerde bananen
- Citroensap
- 1 fijngehakte knoflookteen
- 2 el bloem
- 1 losgeklopt ei
- Olijfolie en/of bakboter
- Zout en peper
- Eventueel paneermeel
- 6 el passievruchtensap
- 1 druppel tabasco
- Scheut sinaasappelsap
Bereiding:
- Snijd de visfilets in reepjes. Meng de knoflook en het citroensap. Smeer de visreepjes hiermee in.
- Bestrooi de vis met zout en peper. Strooi bloem over de visreepjes heen en haal deze vervolgens door het losgeklopte eimengsel.
- Haal de vis door het paneermeel voor een knapperige korst. Bak de visreepjes in 2 à 4 minuten goudbruin.
- Bak de bananen goudbruin in boter. Haal ze eventueel eerst door het eimengsel en paneermeel om deze ook een lekkere korst te geven.
- Meng de ingrediënten en serveer de saus koud. Laat de Espada Preta u smaken!
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!

Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Quiche lorraine
7 februari 2025
Quiche Lorraine is een klassieke Franse hartige taart die geliefd is om zijn rijke smaak ...
Bekijk meer
Knolselderijsoep
24 januari 2025
Knolselderijsoep is een heerlijk romige soep die perfect past bij koude winterdagen. Deze soep combineert ...
Bekijk meer
Boerenkool stamppot met rookworst
10 januari 2025
Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en mag niet ontbreken tijdens ...
Bekijk meer