Home » Smakelijk » Zo maakt u de perfecte borrelplank

Zo maakt u de perfecte borrelplank

De blaadjes kleuren langzaam oranje, de gezellige avonden worden langer en de wintercollectie ligt weer in de winkels. Oftewel: herfst! Hoewel de herfst officieel nog niet is begonnen, kunnen er al wel voorbereidingen getroffen worden. Denk bijvoorbeeld aan het winkelen voor nieuwe winterkleding en de perfecte borrelplank in huis halen. Laten wij nu net een borrelplank cadeau doen bij een besteding ter waarde van 150 euro. Dat wordt scoren bij uw volgende bestelling!

Pompoen-, zoete aardappel- en wortelsoep.

Hoe maakt u de perfecte borrelplank?

In Italië wordt de borrelplank ook wel ‘antipasti’ genoemd, wat vrij vertaald “voor de maaltijd” betekent. Deze Italiaanse lekkernijen stillen uw grootste honger en zorgen ervoor dat u zin krijgt in meer. Begin met wat lekkere Italiaanse en Spaanse vleeswaren op de plank te leggen, zoals Parmaham, Prosciutto en Serranoham. Natuurlijk zijn warme hapjes ook een uitmuntende keuze. Bekijk daarom hier hoe u zelf Albóndigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus) maakt. Houdt u meer van vis of wilt u graag variëren, dan doen ansjovissen en gamba’s het erg goed op de plank.

Er is iets magisch aan Italiaanse en Spaanse vleeswaren. Proef maar!

Voor extra variatie kunt u de plank beleggen met heerlijke kazen uit verschillende streken. Denk hierbij aan Spaanse schapenkaas Manchego of de Franse kaas Port Salut. Houdt u van wat sterkere kazen? Opteer dan voor de blauwschimmelkazen Roquefort of Gorgonzola. Om de plank te prepareren belegt u de plank met rucola om vervolgens de verschillende vleeswaren en kazen verspreid op de plank te leggen. Leg hier zongedroogde tomaten en groene olijven tussen, en voila! U heeft nu een bijzonder lekkere borrelplank die zonder meer in de smaak zal vallen.

Lekker lokaal

Natuurlijk kunt u uw borrelplank ook heerlijk én lokaal maken. Denk hierbij aan verrukkelijke vleeswaren als Zuid-Hollandse grillworst, Drentse droge worst of leverworst. Daarnaast kunt u kiezen voor smaakvolle kazen als de Goudse jonge en oude kaas en Kernhem kaas. Serveer deze variatie met kleine augurken, zilveruitjes en Zaanse mosterd. Lees hier over de lekkernijen uit alle Nederlandse provincies.

Wat drinkt u bij de borrelplank?

Wat u op een borrelplank serveert, is erg gevarieerd. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor een toegankelijke wijn. Denk hierbij aan een Franse Sauvignon Blanc of een Touraine. Voor de bierdrinkers is een fris blond biertje aan te raden. Met een Affligem blond of een Leffe Blond kunt u eigenlijk nooit de plan misslaan. Over lekkere verkoelingen valt nog veel meer te vertellen; lees daarom over zomerse dranken en frisse cocktails!

Geen borrelplank is écht af zonder het perfecte, passende drankje. Natuurlijk moet ‘ie ook echt koud zijn. Kies daarom verstandig!

Borrelplank bij Van Dal mannenmode

Om de winter warm te verwelkomen starten we met een seizoen tiendaagse. In de periode van 29 september tot en met 10 oktober loopt u bij een van onze 34 winkels binnen of bezoekt u onze webwinkel om de nieuwe wintermode aan u gepresenteerd te krijgen. Koffie en iets lekkers staan voor u klaar zodat u prettig kunt winkelen. Trakteer uzelf op en zachte trui gemaakt van merinowol, een tijdloze pantalon met ingebreid motief of dat ene paar schoenen die uw kledingset naar het volgende niveau tillen! Tikt u daarmee €150,- aan? Dan ontvangt u een borrelplank of luxe notenmix naar keuze (t.w.v. €14,95) cadeau! De actie geldt derhalve tot 10 oktober, maar ook zolang de voorraad strekt, dus wacht vooral niet te lang.

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Borrelen | Smakelijk

Right Menu Icon