Wellington met gehakt
Hoofdgerecht
4 personen
40 min + 35 min oventijd
40 min + 35 min oventijd
4 personen
Hoofdgerecht
Leukerecepten maakt koken leuk en simpel. Ontdek nieuwe smaken, geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Bijvoorbeeld de Wellington met gehakt. Heerlijk knapperig bladerdeeg met een kruidige vulling van (vega) gehakt, groenten en walnoten.
Ingrediënten:
-
- 1 rol vers bladerdeeg (of 8 plakjes deeg uit de vriezer)
- 400 gr rauw gehakt (of rauw vega gehakt)
- 1 kleine ui
- 1 teen knoflook
- 100 gr wortel
- 250 gr champignons
- 2 handjes walnoten
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- Snuf peper en zout
- Olijfolie
- Verse peterselie
Ook nodig:
- Bakplaat met bakpapier
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een pan met een klein beetje olie. Snijd de wortels en champignons in kleine stukjes. Bak even mee in de pan met de ui en knoflook.
- Doe het rauwe gehakt in een kom. Voeg de gebakken groenten toe uit de pan. Hak de walnoten en de peterselie fijn en voeg deze samen met de tijm, peper, zout en paneermeel. Klop het ei en voeg de helft van het ei toe aan de mix en meng tot één geheel.
- Open bladerdeeg op de bakplaat met bakpapier in een langwerpige vorm. Indien losse velletjes, plak en duw ze samen. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van het bladerdeeg. Verspreid de walnotenmix over het vlees alvorens je hem dichtvouwt.
- Vouw eerst de zijkanten naar binnen en vouw daarna de rol dicht. Leg hem met de naad naar onder op het bakpapier. Bestrijk de bovenzijde met de rest van het ei. Bak hem met gehakt ca. 30 – 35 min in de oven gaar en goudbruin.
- Serveer het vlees op een groot bord. Lekker met een salade, aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Sandra van Leukerecepten.nl
Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Sandra van Leukerecepten.nl
Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Ook leuk om te lezen