Met de stijgende zomertemperaturen is verkoeling in een koud glas zo’n beetje de lekkerste oplossing die u kunt bedenken. Om je op het juiste spoor te zetten hebben wij vijf zomerse dranken op een rijtje gezet. Zo zit elke moderne man er deze zomer koeltjes bij!
Bron foto: Unsplash.com
Berliner Weisse
De strijd tegen warmte wordt vaak gestreden met een Radler of bruisend witbiertje. In de afgelopen jaren deed de Berliner Weisse zijn intrede en bleek het een heerlijk alternatief te zijn. Dit witbiertje wordt ook wel de champagne van het noorden genoemd door de lichte kleur en het hoge koolzuurgehalte. Vanwege het lage alcoholpercentage – tussen de 2,8 en 3,7% – drinkt Berliner Weisse makkelijk weg. Havana Oersoep is een in Nijmegen gebrouwen Berliner Weisse met 3,5% alcohol. De subtiele smaak doet denken aan citroen en maakt dit een echte Nederlandse topper.
Bron foto: Unsplash.com
Jeffrey’s Bay ‘special edition’ sauvignon blanc
Bij een zomerse wijn wordt al gauw aan Sauvignon Blanc gedacht. Met goed recht ook, want de van witte druif afkomstige wijn is een Frans hoogstandje dat goed verkoelt. Wat dan de beste Sauvignon Blanc is? Het antwoord is Jeffrey’s Bay, een witte wijn uit Marlborough te Nieuw-Zeeland. De fles behelst een expressieve smaak die stuivend fris en knapperig op de tong ligt. De zomerwijn gaat hand in hand met gegrilde vis of kreeft van de barbecue. De wijn moet wel goed koud gezet worden; bij een temperatuur van 8 tot 10 graden komen de tropische aroma’s en frisse zuren nóg beter tot uiting.
Bron foto: Unsplash.com
Casa Safra terra alta do gran reserva
De meeste mensen verkiezen witte wijn boven rode wijn als de temperatuur ’s zomers stijgt. Maar wat als we je vertellen dat rode wijn ook een perfecte zomerwijn kan zijn? Neem nou de Casa Safra Terra Alta DO Gran Reserva. Fruitige, kruidige aroma’s en fluweelzachte tannines maken deze Spaanse wijn een delicieuze optie bij gegrild vlees. Serveer de wijn bij 15 – 17 graden en geniet!
Bron foto: Unsplash.com
Mojito
Zin in een exotisch drankje met een robuust karakter? Dan biedt een lekkere mojito uitkomst. Deze cocktail bestaat uit rum, limoensap, rietsuiker, bruiswater, munt en ijs en maakt een feestje van iedere warme zomerdag. Voor het limoensap kun je de limoen zelf in uw glas gebruiken, wat in samenhang met de munt een essentiële smaaktoevoeging vormt. Zorg wel dat je daarvóór een halve limoen gebruikt om jouw glasrand ‘in te vetten’ met limoensap, wat je in een hoopje rietsuiker doopt. Het zoete randje maakt de mojito tot een waar tropisch paradijs.
Bron foto: Unsplash.com
Fizzy falcon
Doorgaans gaat men er al snel van uit dat gin-tonic een vrouwendrankje is. Dat is bij uitstek al onwaar en iets wat bartender en jenever-expert Lennart Deddens uit de wereld wilde helpen. Hij zette zijn schouders eronder om een mannelijke variant te creëren: de Fizzy Falcon. Deze stoere drank maak je door een glas te vullen met een derde Hooghoudt Premium Jonge Jenever, tweederde tonic en een vers citroenschijfje. Roer het goed door om de perfecte smaak te behalen en geniet ten volste!