Een van de voordelen van het voorjaar is het insluipen van de lente. Tijdens dit seizoen wordt de winterdip overwonnen, kan er weer genoten worden van gemoedelijke weersomstandigheden en komen ook allerlei dieren weer tevoorschijn in het wild. Wat ons met name...
Typisch Hollands | Spinaziestamppot met ei
Het dagelijkse dilemma staat weer voor de deur: wat ga je eten vandaag? Goed om te weten: je hoeft niet in allerlei culturele boeken te duiken, maar kunt lekker Typisch Hollands aan de slag. Geniet van het beste dat ons kikkerland je brengt, zoals asperges met ham en ei, bloemkool met kaassaus uit de oven of een warme zuurkoolschotel met gehakt. Met leuke recepten kun je direct aan de slag, of je nou gek bent op koken of met tegenzin de pannen uit de kast trekt. Snel, eenvoudig en lekker! Deze keer: lekkere Hollandse stamppot met spinazie en ei.

35 minuten

Hoofdgerecht

2 personen

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl

Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ingrediënten:
- 400 gr verse spinazie
- 600 gr kruimige aardappels
- 75 ml melk (plantaardig)
- peper en zout
- 75 gr Parmezaanse kaas
- Klontje boter
- 3 eieren
- 1 ui
- 30 gr pijnboompitten
Bereiding:
- Schil optioneel de aardappels. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels in 15 à 20 minuten gaar.
- Kook ondertussen ook de eieren in een pan ca. 6 minuten en spoel ze daarna af met koud water.
- Rooster de pijnboompitten.
- Snipper de ui en fruit deze aan in een wokpan met een beetje olie. Voeg de spinazie toe en laat wat slinken.
- Giet de aardappels af en stamp fijn. Voeg de melk, klontje boter en een flinke snuf peper en zout toe. Voeg de gebakken ui en spinazie toe en schep door de puree. Schep ook de Parmezaanse kaas er doorheen.
- Pel de eitjes en serveer de spinaziestamppot met partjes gekookt ei en bestrooi met pijnboompitten en nog wat Parmezaanse kaas.
Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.
Bron foto: www.leukerecepten.nl
Ontdek ook onze andere typisch Hollandse gerechten!
Deel dit artikel op:
Lees ook dit eens:
Groente van het seizoen: lente
Een van de voordelen van het voorjaar is het insluipen van de lente. Tijdens dit seizoen wordt de winterdip...
De klok verzetten: Waarom doen we dit?
Een vast gegeven waar je de klok op gelijk kan zetten, of gelijk... vooruit eigenlijk: de klok verzetten. Op...
Nieuwe folder | Goed gekleurd (2023)
Met de gloednieuwe folder van Van Dal in je (digitale) brievenbus voel je het al aankomen: de zomermaanden...