Stoofperen maken
Bijgerecht
voor 6 stuks
15 minuten + 1 uur stoven
15 minuten + 1 uur stoven
voor 6 stuks
Bijgerecht
Grootmoeders klassieke stoofpeertjes recept. Een perfect basisrecept om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst of gewoon zomaar. Een verwarmend bijgerecht of nagerecht met wat ijs.
Ingrediënten:
Ingrediënten
- 6 stoofperen
- 400 milliliter soepele rode wijn
- 2 kaneelstokjes
- 2 kruidnagels
- 50 gram witte basterdsuiker
Bereiding:
- Schil de peren maar laat de steeltjes er nog aan zitten.
- Doe de rode wijn in een pannetje en breng zachtjes aan de kook met de suiker, kaneelstokjes en kruidnagels.
- Leg de stoofpeertjes erin en laat op zacht vuur een uurtje zachtjes koken of stoven met de deksel er op.
- Schep de stoofperen af en toe om.
- Serveer de stoofpeertjes als bijgerecht bij een stukje vlees of als toetje met ijs. Laat de wijn eventueel iets inkoken zodat het saus wordt.
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Knolselderijsoep
24 januari 2025
Knolselderijsoep is een heerlijk romige soep die perfect past bij koude winterdagen. Deze soep combineert ...
Bekijk meer
Boerenkool stamppot met rookworst
10 januari 2025
Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en mag niet ontbreken tijdens ...
Bekijk meer