
Shepherds Pie
Hoofdgerecht
2 personen
60 min + 20 min oventijd
60 min + 20 min oventijd
2 personen
Hoofdgerecht
Leukerecepten maakt koken leuk en simpel. Ontdek nieuwe smaken, geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Deze winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds pie is hier een voorbeeld van. Bij koolhydraatarme recepten wordt vaak gebruik gemaakt van vis, vlees, zuivel of ei. Deze ovenschotel laat zien dat je ook heerlijk plantaardig koolhydraatarm kunt eten!
Ingrediënten:
- 1 pompoen (ca. 800 gram)
- 190 gr linzen (Bonduelle)
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 laurierblad
- 1 bosje tijm
- Sap van ½ citroen
- 250 gr tomaten passata
- 250 ml water
- 40 gr pompoenpitten
- peterselie
- peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de zaadlijsten, de bovenkant en de onderkant. Maak een teentje knoflook schoon. Leg een bakpapier op een bakplaat en leg hierop de pompoen met de snijkant onder, leg onder een van deze helften het teentje knoflook. Zet de pompoen voor 20 minuten in de oven.
- Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de overige tenen knoflook fijn. Verwarm een pan op het vuur met 1 eetlepel olie of boter. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken. Voeg daarna de linzen, het laurierblad, de tijm, sap van een halve citroen, de tomaten passata en het water toe.
- Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten garen. Roer ondertussen een aantal keer door. Als het mengsel te droog wordt, voeg dan wat extra water toe. Pureer ondertussen de pompoen met het teentje knoflook en vet een ovenschaal in. Zet ook de oven wat lager, op 175 graden.
- Verwijder het laurierblad en de tijm in het linzenmengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het linzenmengsel in de ovenschaal. Dek deze af met de pompoenpuree. Zet de ovenschotel voor 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de pompoenpitten over de ovenschotel en zet hem nog 10 minuten in de oven. Maak af met peterselie.
- Laat het gerecht enkele minuten afkoelen en eet smakelijk!
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

Sandra van Leukerecepten.nl
Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.

Sandra van Leukerecepten.nl
Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Ook leuk om te lezen
Quiche lorraine
7 februari 2025
Quiche Lorraine is een klassieke Franse hartige taart die geliefd is om zijn rijke smaak ...
Bekijk meer
Knolselderijsoep
24 januari 2025
Knolselderijsoep is een heerlijk romige soep die perfect past bij koude winterdagen. Deze soep combineert ...
Bekijk meer
Boerenkool stamppot met rookworst
10 januari 2025
Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en mag niet ontbreken tijdens ...
Bekijk meer