
Shepherds Pie
Hoofdgerecht
2 personen
60 min + 20 min oventijd
60 min + 20 min oventijd
2 personen
Hoofdgerecht
Leukerecepten maakt koken leuk en simpel. Ontdek nieuwe smaken, geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Deze winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds pie is hier een voorbeeld van. Bij koolhydraatarme recepten wordt vaak gebruik gemaakt van vis, vlees, zuivel of ei. Deze ovenschotel laat zien dat je ook heerlijk plantaardig koolhydraatarm kunt eten!
Ingrediënten:
- 1 pompoen (ca. 800 gram)
- 190 gr linzen (Bonduelle)
- 1 wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel olie
- 1 laurierblad
- 1 bosje tijm
- Sap van ½ citroen
- 250 gr tomaten passata
- 250 ml water
- 40 gr pompoenpitten
- peterselie
- peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de zaadlijsten, de bovenkant en de onderkant. Maak een teentje knoflook schoon. Leg een bakpapier op een bakplaat en leg hierop de pompoen met de snijkant onder, leg onder een van deze helften het teentje knoflook. Zet de pompoen voor 20 minuten in de oven.
- Snijd de wortel en bleekselderij in kleine stukjes. Snipper de ui en snijd de overige tenen knoflook fijn. Verwarm een pan op het vuur met 1 eetlepel olie of boter. Voeg de ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe. Laat dit ongeveer 5 minuten bakken. Voeg daarna de linzen, het laurierblad, de tijm, sap van een halve citroen, de tomaten passata en het water toe.
- Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 20 minuten garen. Roer ondertussen een aantal keer door. Als het mengsel te droog wordt, voeg dan wat extra water toe. Pureer ondertussen de pompoen met het teentje knoflook en vet een ovenschaal in. Zet ook de oven wat lager, op 175 graden.
- Verwijder het laurierblad en de tijm in het linzenmengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel het linzenmengsel in de ovenschaal. Dek deze af met de pompoenpuree. Zet de ovenschotel voor 20 minuten in de oven. Strooi na 10 minuten de pompoenpitten over de ovenschotel en zet hem nog 10 minuten in de oven. Maak af met peterselie.
- Laat het gerecht enkele minuten afkoelen en eet smakelijk!
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

Van Dal mannenmode
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!

Van Dal mannenmode
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Van Dal mannenmode is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Preischotel uit de oven
24 november 2023
Lekkere ovenschotel met gehakt en prei onder een laag aardappelpuree met gegratineerde kaas.
Bekijk meer
Typisch Hollands | Spruitjessoep
17 november 2023
Leukerecepten maakt koken leuk en simpel. Ontdek nieuwe smaken, geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. ...
Bekijk meer
Start een kruidentuin in jouw keuken
9 oktober 2023
Voor veel huishoudens is het koken met verse ingrediënten al een geliefde standaard. Het is ...
Bekijk meer
Nieuwe collectie
Recent
Spaarclub
Prijspuzzel
Maandelijkese prijspuzzel
Doe mee en maak kans op een culinaire Olie Molie proeverij, een fles extra vierge olijfolie en een olieschenkdop (alles t.w.v. €38,85)
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte