Een van de voordelen van het voorjaar is het insluipen van de lente. Tijdens dit seizoen wordt de winterdip overwonnen, kan er weer genoten worden van gemoedelijke weersomstandigheden en komen ook allerlei dieren weer tevoorschijn in het wild. Wat ons met name...
Romige paddenstoelensoep
Kunt u ook geen genoeg krijgen van champignons? Dan gaat dit romige recept u zeker smaken. Champignonsoep is een echte wintersoep, vol van smaak en u snakt er vaak nog naar meer door. Om zeker te zijn dat u net zozeer smaakt als het ons deed, houdt u zich strikt aan dit smaakvolle geheim: van de cannellibonen tot aan de grote prei en van de takjes tijm tot aan de rozemarijn. Aan tafel!

30 minuten

Makkelijk recept

4 personen
Ingrediënten (4 personen):
- 3 el olijfolie
- 1 grote prei
- 1 grote ui
- 1 blik cannellinibonen
- 500 gr paddenstoelenmix
- 1 liter paddenstoelenbouillon
- Wat takjes tijm en rozemarijn
- Eventueel: crème fraîche
Ook nodig:
› Een staafmixer
Bereiding:
- Verhit de helft van de olie in een soeppan en stoof de prei en ui in circa 10 minuten.
- Bak ondertussen in de rest van de olie de paddenstoelen in 3 minuten gaar. Doe ongeveer tweederde van de paddenstoelen in de soeppan en bewaar de rest voor de garnering.
- Voeg de bonen en de bouillon toe. Laat het geheel 10 minuten pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een romig geheel. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
- Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de rest van de paddenstoelen. Voeg eventueel wat crème fraîche toe.
Eet smakelijk

Deel dit artikel op:
Lees ook dit eens:
Groente van het seizoen: lente
Een van de voordelen van het voorjaar is het insluipen van de lente. Tijdens dit seizoen wordt de winterdip...
De klok verzetten: Waarom doen we dit?
Een vast gegeven waar je de klok op gelijk kan zetten, of gelijk... vooruit eigenlijk: de klok verzetten. Op...
Nieuwe folder | Goed gekleurd (2023)
Met de gloednieuwe folder van Van Dal in je (digitale) brievenbus voel je het al aankomen: de zomermaanden...