Rode kool ovenschotel
Hoofdgerecht
3 personen
20 minuten + 30 minuten oventijd
20 minuten + 30 minuten oventijd
3 personen
Hoofdgerecht
Heerlijke winterse rode kool ovenschotel met laagjes gekruid gehakt, rode kool met appel en smeuïge aardappelpuree uit de oven.
Ingrediënten:
Ingrediënten
- 500 gram voorgegaarde rode kool (uit pot of zak)
- 2 appels
- 1 uitje
- 2 handjes walnoten
- 300 gram gehakt (vega)
- 700 gram aardappelpuree
- 3 klontjes boter
- 1 snuf tijm
- 1 snuf kaneel
- Olie of boter om in te bakken
- Peper en zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200° graden.
- Hak de ui fijn en fruit aan in een pan met een beetje olie of boter. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul licht bruin. Breng het gehakt op smaak met peper, zout en tijm.
- Laat de rode kool iets uitlekken en doe in een kom. Voeg de appels toe in stukjes (bewaar wat appel voor de topping) en grof gehakte walnoten. Breng op smaak met een snuf kaneel.
- Vet een ovenschaal in en verdeel op de bodem een laag met het gehakt. Doe daarop het mengsel met rode kool en appel. Dek deze af met een laag aardappelpuree. Verdeel de laatste plakjes appel over de bovenzijde.
- Leg ook de stukjes boter op de bovenzijde van de ovenschotel en bak deze circa 30 min in de oven.
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Bananenpannenkoeken
29 november 2024
Makkelijk en gezonde glutenvrije bananenpannenkoeken gemaakt van banaan en ei. Lekker als ontbijt of tussendoor. ...
Bekijk meer