Typisch Hollands | Spruitjessoep
Voorgerecht
4
25 minuten
25 minuten
4
Voorgerecht
Leukerecepten maakt koken leuk en simpel. Ontdek nieuwe smaken, geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Een perfect recept: deze lekkere, romige spruitjessoep die extra dik is door het gebruik van aardappel. Serveer er wat zoete stukjes appel in voor een lekkere twist.
Ingrediënten:
- 500 gr spruitjes
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 700 ml groentebouillon (Maggi)
- 150 ml kookroom
- 250 gr aardappel
- 1 snuf nootmuskaat
- 1 appel
- Olijfolie
- 1 handje verse peterselie (optioneel)
Bereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes. Maak ook de spruitjes schoon en halveer ze.
- Snipper de ui en knoflook, fruit ze in een beetje olijfolie in een (soep)pan.
- Voeg de spruitjes, aardappelstukjes en een snufje nootmuskaat toe. Roerbak 3 minuten.
- Giet de bouillon erbij, breng zachtjes aan de kook en kook de spruitjes en aardappels ca. 15 minuten tot ze gaar zijn. Pureer met een staafmixer.
- Roer kookroom door de soep en breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd de appel in stukjes, verdeel over de soepkommen en garneer eventueel met peterselie.
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Sandra van Leukerecepten.nl
Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Sandra van Leukerecepten.nl
Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Ook leuk om te lezen
Bananenpannenkoeken
29 november 2024
Makkelijk en gezonde glutenvrije bananenpannenkoeken gemaakt van banaan en ei. Lekker als ontbijt of tussendoor. ...
Bekijk meer