Indonesische Rendang
Hoofdgerecht
4 personen
10 minuten + 3 uur stoven
10 minuten + 3 uur stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept van Leukerecepten kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten.
Ingrediënten:
- 1 x boemboe voor rendang (zelfgemaakt of kant en klaar)
- 1 kg sucadelappen
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml water
- 1 laurierblad
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 0.5 runderbouillonblokje (Maggi)
- Bosje verse koriander (om te garneren)
- Zout en peper
- Sambal (optioneel)
Lekker met:
- Rijst
- Kroepoek
- Gebakken uitjes
Bereiding:
- Maak eerst de boemboe als je deze niet kant-en-klaar hebt gekocht.
- Snijd het vlees in blokjes. Doe de boemboe in een grote (braad/stoof) pan en bak een minuutje aan. Houd je van pittig dan kun je ook een beetje sambal toevoegen.
- Voeg het vlees toe en schep er doorheen.
- Voeg vervolgens de kokosmelk en water toe en het blaadje laurier en sereh. Kruimel het bouillonblokje er bij en laat de rendang 3 uur stoven met deksel schuin op de pan. Roer af en toe door.
- Wil je de rendang iets laten indikken? Haal dan de deksel van de pan en laat nog iets langer stoven. Wil je hem juist wat dunner dan kun je een beetje water toevoegen. Proef op het laatst of er nog een beetje peper of zout nodig is. Garneer de rendang met wat koriander of geraspte kokos.
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Sandra van Leukerecepten.nl
Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Sandra van Leukerecepten.nl
Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Ook leuk om te lezen