Indonesische Rendang

Hoofdgerecht

4 personen

10 minuten + 3 uur stoven

10 minuten + 3 uur stoven

4 personen

Hoofdgerecht

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept van Leukerecepten kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

  • 1 x boemboe voor rendang (zelfgemaakt of kant en klaar)
  • 1 kg sucadelappen
  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 1 laurierblad
  • 1 stengel sereh (citroengras)
  • 0.5 runderbouillonblokje (Maggi)
  • Bosje verse koriander (om te garneren)
  • Zout en peper
  • Sambal (optioneel)

Lekker met:

  • Rijst
  • Kroepoek
  • Gebakken uitjes

Bereiding:

Tip: Vaak is de rendang de volgende dag nog lekkerder. Bewaar hem in de koelkast max. 3 dag of vries hem in.

In samenwerking met:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Foto van Sandra van Leukerecepten.nl

Sandra van Leukerecepten.nl

Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Ook leuk om te lezen
Header koolstamppot Recepten

Boerenkool stamppot met rookworst

Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en mag niet ontbreken tijdens ...
Bekijk meer
header oliebollen Recepten

Mini oliebollen met ananas

Bekijk meer
header -2 Smakelijk

Alles over gourmetten

Als we het over Nederlandse tradities hebben denken we gelijk aan gourmetten. Waar je met een groep om ...
Bekijk meer

Nieuwe collectie

Recent

Van Dal Goud

Van Dal Goud

Altijd 10% korting en attenties die jouw winkelmoment een Gouden randje geven.
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak iedere maand kans op nieuwe, té gekke prijzen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven