Boerenkool stamppot met rookworst
hoofdgerecht
2
30
30
2
hoofdgerecht
Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter. Lekker met appelmoes of gebakken spekjes.
Ingrediënten:
- 300 gr gesneden boerenkool
- 500 gr kruimige aardappels ( geschild )
- 1 grote rookworst ( of meerdere kleine rookworsten )
- 1 scheutje warme melk
- 20 gr boter
- 1 theelepel mosterd
- peper en zout
- Snufje nootmuskaat
Optioneel
- appelmoes
- gebakken spekjes
Bereiding:
- Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de aardappels (in gelijke groottes) en de gesneden boerenkool toe. Laat de boerenkool bovenop de aardappels drijven, doe de deksel op de pan, en kook alles in circa 20 minuten gaar.
- Giet de aardappels en boerenkool af en stamp alles fijn tot een grove puree.
- Voeg de boter, mosterd, en melk toe. Meng tot een smeuïge puree en breng op smaak met peper, zout, en nootmuskaat.
- Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de boerenkoolstamppot met de rookworst. Lekker met (zelfgemaakte) appelmoes of gebakken spekjes. Kies ook eens voor een vegetarische of veganistische rookworst als alternatief.
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Knolselderijsoep
24 januari 2025
Knolselderijsoep is een heerlijk romige soep die perfect past bij koude winterdagen. Deze soep combineert ...
Bekijk meer
Boerenkool stamppot met rookworst
10 januari 2025
Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en mag niet ontbreken tijdens ...
Bekijk meer