
Pittige lasagne
Hoofdgerecht
4 personen
30 minuten + 40 minuten oventijd
30 minuten + 40 minuten oventijd
4 personen
Hoofdgerecht
Zin in een beetje pit op je bord? Maak dan deze heerlijke pittige lasagne, boordevol smaak en verschillende kruiden. Gegarandeerd een nieuwe favoriet voor liefhebbers van pikant eten.
Ingrediënten:
Ingrediënten
- 12 lasagnevellen
- 300 gram gehakt (vegetarisch)
- 2 paprika’s
- 1 rode ui
- 250 gram champignons
- 1 rode peper
- 400 milliliter tomatenblokjes
- 350 milliliter Tomato frito saus
- 1 snuf oregano
- Peper en zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 snuf cayenne poeder
- 50 gram geraspte kaas
Bechamelsaus
- 30 gram boter
- 30 gram bloem
- 400 milliliter melk
- 1 snuf peper en zout
Benodigdheden
- Ovenschaal 26 x 18 centimeter
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd vervolgens de paprika’s, rode ui, champignons en rode peper in stukjes.
- Verhit een beetje olie in een grote koekenpan. Voeg de rode ui, rode peper, paprika’s en champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg het (vegetarische) gehakt toe en bak tot het bruin is. Voeg ook de tomatenblokjes, Tomato frito saus, oregano, paprikapoeder, peper, zout en een snufje cayennepeper naar smaak toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen, zodat de saus wat indikt. Proef en voeg indien nodig meer cayennepeper toe voor extra pit.
- Terwijl de saus suddert, bereid je de bechamelsaus. Smelt de boter in een aparte pan op laag vuur. Voeg de bloem toe en roer goed om een roux te vormen. Giet geleidelijk de melk erbij terwijl je blijft roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg peper en zout toe en blijf roeren tot de saus dikker wordt.
- Neem een ingevette ovenschaal en begin met een laagje van het gehakt-groentemengsel en een beetje bechamelsaus, gevolgd door een laagje lasagnevellen. Herhaal dit tot de schaal vol is, eindigend met een laagje bechamelsaus bovenop. Bestrooi vervolgens de bovenkant met geraspte kaas.
- Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten, of tot de kaas goudbruin is en bubbelt. Haal de lasagne uit de oven en laat deze een paar minuten rusten voordat je hem serveert. Geniet van je pittige lasagne!
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp

Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!

Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Quiche lorraine
7 februari 2025
Quiche Lorraine is een klassieke Franse hartige taart die geliefd is om zijn rijke smaak ...
Bekijk meer
Knolselderijsoep
24 januari 2025
Knolselderijsoep is een heerlijk romige soep die perfect past bij koude winterdagen. Deze soep combineert ...
Bekijk meer
Boerenkool stamppot met rookworst
10 januari 2025
Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en mag niet ontbreken tijdens ...
Bekijk meer