Home » Smakelijk » Parelcouscous met zalm en avocado

Parelcouscous met zalm en avocado

Een Marokkaans gerecht met een westers tintje. Dat is wat je kunt verwachten bij de parelcouscous van Corine. In deze couscousvariant wordt gebruikgemaakt van veel gezonde producten zoals zalm, avocado, komkommer en soja. Daarbij is het recept nog erg makkelijk te maken ook. Een echte couscouspan heb je niet eens nodig. Bekijk snel de bereidingswijze!

Romige Paddenstoelen Soep

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

20 minuten

Makkelijk recept

4 personen

Ingrediënten:

  • 1 zakje parelcouscous
  • 1 bakje gerookte zalmblokjes
  • 1 grote rijpe avocado
  • 1 komkommer
  • 1 bakje sojaboontjes (edamame, vers of uit de diepvries)
  • Sojasaus
  • Kameyakruiden

Bereiding:

  1. Kook de parelcouscous in ruim water zoals je pasta kookt (al dente, dus beetgaar).
  2. Haal met een kaasschaaf de schil van de komkommer, halveer de komkommer en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in schijfjes.
  3. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd deze in blokjes.
  4. Giet de couscous af en spoel het af met koud water.
  5. Meng nu alles door elkaar en garneer het gerecht flink met kameyakruiden.

Een echt Afrikaans gerecht!

Parelcouscous

Bron foto: Van Dal mannenmode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Voor de fijnproevers die graag een vorkje willen meeprikken deelt kokkin Corine Wielaard iedere maand haar lekkerste recepten. Om uw vingers bij af te likken!
Geschreven door: Corine Kookt

Categorie: Smakelijk

Right Menu Icon