Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mosselen op klassieke wijze

Hoofdgerecht

2

20 minuten

20 minuten

2

Hoofdgerecht

Zit de ‘r’ in de maand, dan is het tijd voor mosselen! Er gaat niets boven heerlijke Vlaamse of Zeeuwse mosselen met knapperige frieten. Dit recept voor mosselen op klassieke wijze, gekookt in witte wijn met groenten, bevat handige tips en stap-voor-stap instructies, zodat je mosselen gegarandeerd lukken, zelfs als het je eerste keer is. Serveer met frieten en een lekker sausje!

Ingrediënten:

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 400 gr mosselgroenten
  • 200 ml droge witte wijn
  • Snuf peper en zout
  • 1 el olie
  • Laurierblad

Voor erbij:

  • 500 gr frieten
  • Mosselsaus en/of cocktailsaus
  • Stokbrood

Bereiding:

Tip: Vervang de witte wijn, peper en zout door bouillon om een versie te maken van mosselen zonder alcohol. Of maak de mosselgroenten vers door een ui, wortel, bleekselderij en peterselie fijn te snijden.

In samenwerking met:

Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Foto van Thijs

Thijs

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
header quiche geitenkaas Recepten

Mini quiches met geitenkaas

Bekijk meer
Mosselen - header Recepten

Mosselen op klassieke wijze

Bekijk meer
Bruschetta met tomaten - header Recepten

Bruschetta met tomaten

Bekijk meer

Nieuwe collectie

Recent

Van Dal Goud

Van Dal Goud

Altijd 10% korting en attenties die jouw winkelmoment een Gouden randje geven.
Prijspuzzel

Maandelijkse prijspuzzel

Doe mee en maak iedere maand kans op nieuwe, té gekke prijzen!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ben altijd als eerste op de hoogte
Scroll naar boven