Mini quiches met geitenkaas
Voorgerecht
voor 6 stuks
25 minuten + 20 minuten oventijd
25 minuten + 20 minuten oventijd
voor 6 stuks
Voorgerecht
Bak snel en makkelijk deze mini quiches met geitenkaas. Heerlijk met spinazie, walnoten en op smaak gebracht met tijm. Perfect voor elke gelegenheid van borrel tot brunch!
Ingrediënten:
Ingrediënten
-
6 plakjes bladerdeeg ( diepvries )
- 125 gram geitenkaas
- 3 eieren
- 125 milliliter kookroom
- 1 handje verse spinazie
- 1 handje walnoten
- 1 snuf tijm
Benodigdheden
-
Bakvormpjes 10 tot 12 cm
Bereiding:
- Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden.
- Vet je vormpjes licht in. Druk het deeg zachtjes in elk vormpje. De randen mogen iets er uit steken, maar als het te veel er buiten valt kun je deze afsnijden of knippen. Bestrooi de bodems met bladerdeeg van met een dun laagje paneermeel.
- Scheur de spinazie in kleinere stukjes en verdeel over de vormpjes. Verkruimel de geitenkaas en voeg ook deze toe, samen met de grofgehakte walnoten.
- Klop in een kom de eieren los met de room. Voeg tijm, peper en zout toe naar smaak.
- Verdeel het eiermengsel over de bladerdeegvormpjes met vulling. Bak de mini quiches in de voorverwarmde oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Boerenkool stamppot met rookworst
10 januari 2025
Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en mag niet ontbreken tijdens ...
Bekijk meer
Alles over gourmetten
13 december 2024
Als we het over Nederlandse tradities hebben denken we gelijk aan gourmetten. Waar je met een groep om ...
Bekijk meer