Mini oliebollen met ananas
Tussendoor
voor 35 stuks
30 minuten + 1 uur wachten
30 minuten + 1 uur wachten
voor 35 stuks
Tussendoor
Recept voor het maken van mini oliebollen met ananas, maar ook te gebruiken als basisrecept.
Ingrediënten:
Ingrediënten
- 3 eetlepels basterdsuiker (lichtbruine)
- 250 milliliter lauwwarme melk
- 1 klein ei
- 280 gram bloem
- 75 gram ananas stukjes
- 0.5 zakje gist (3.5 gram)
- Snufje zout
- Zonnebloemolie (om te bakken)
Benodigdheden
- 2 theelepels
- Keukenpapier
- Zeef
Bereiding:
- Meng de suiker en gist door de melk. Zeef de bloem in een kom en roer het melk-mengsel erdoor. Voeg een snufje zout toe. Roer met een houten lepel of een mixer het ei erdoor en als dit goed is opgenomen de ananas stukjes.
- Dek de kom af met een iets vochtige theedoek en laat ongeveer een uur rijzen op een warme plek zoals bij de verwarming of in de oven op 30 graden.
- Verhit een pan met zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden.
- Doop twee lepeltjes even in de olie en schep een beetje van het beslag in de pan. Het moet meteen gaan bruisen anders is het vet nog niet heet genoeg. Draai ze op tijd om zodat ook de andere zijde mooi bruin wordt. Ze zijn in circa 2 minuten klaar, als je normaal formaat oliebollen maakt 3 a 4 minuten.
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Bestrooi met wat poedersuiker voor je ze opdient.
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Knolselderijsoep
24 januari 2025
Knolselderijsoep is een heerlijk romige soep die perfect past bij koude winterdagen. Deze soep combineert ...
Bekijk meer
Boerenkool stamppot met rookworst
10 januari 2025
Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en mag niet ontbreken tijdens ...
Bekijk meer