Hertenbiefstuk met rode portsaus en stoofperen
Hoofdgerecht
4 personen
35 minuten
35 minuten
4 personen
Hoofdgerecht
Leukerecepten maakt koken leuk en simpel. Ontdek nieuwe smaken, geef klassiekers een twist en geniet van de veelzijdigheid van deze heerlijke recepten voor alle gelegenheden. Zéker voor het kerstdiner kan je bij Leukerecepten altijd terecht! Serveer dit luxe stuk wild met een volle rode portsaus en sjalotten met stoofpeertjes en haricots verts voor een heerlijk kerstdiner.
Ingrediënten:
- 4 stukken hertenbiefstuk (op kamertemperatuur.)
- Ontbijtspek
- Snuf peper en zout
- Snuf tijm
- 150 ml port
- 150 ml vleesbouillon of wildfond
- 28 gr ontbijtkoek (1 plak)
- 2 el boter
- 2 sjalotten
- 4 stoofperen
- Haricots verts
Ook nodig:
- Keukenpapier
- Aluminiumfolie
Bereiding:
- Maak eerst de portsaus. Hak de sjalotten grof, bak 5 minuutjes in een pan met 1 eetlepel boter en voeg een snufje tijm toe. Meng de port en bouillon in een maatbeker of glas en voeg toe aan de sjalotten. Kruimel de ontbijtkoek erbij en roer goed door tot deze is opgelost. Laat de portsaus 15 à 20 minuten pruttelen tot deze wat is ingedikt
- Dep de hertenbiefstuk droog en bestrooi de hertenbiefstuk met peper en zout. Verhit een andere koekenpan op het vuur en smelt daar 1 eetlepel boter in. Leg de biefstuk hierin en schroei alle zijdes dicht
- Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well-done (afhankelijk van de dikte). Haal hem uit de pan en wikkel in een stukje aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
- Bereid de haricots verts door de uiteinden af te snijden. Kook ze gedurende 5 minuten in een pan met kokend water, giet af en laat afkoelen. Leg 8-10 haricots verts op een plakje ontbijtspek en rol het spek eromheen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, bak de haricots verts met ontbijtspek in 3-5 minuten krokant
- Serveer de hertenbiefstuk op een bord met de portsaus en leg er een stoofpeer en de haricots verts bij. Ook lekker met aardappelpuree of frietjes
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Sandra van Leukerecepten.nl
Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Sandra van Leukerecepten.nl
Plezier in de keuken & genieten aan tafel, dat is mijn missie. Mijn recepten zijn vooral makkelijk, snel en leuk! Ik probeer met minimale inspanning het lekkerste resultaat te behalen.
Ook leuk om te lezen
Boerenkool stamppot met rookworst
10 januari 2025
Boerenkool stamppot is een echte klassieker in de Nederlandse keuken en mag niet ontbreken tijdens ...
Bekijk meer
Alles over gourmetten
13 december 2024
Als we het over Nederlandse tradities hebben denken we gelijk aan gourmetten. Waar je met een groep om ...
Bekijk meer