Hachee basisrecept
Hoofdgerecht
4 personen
20 minuten + 3 uur stoven
20 minuten + 3 uur stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Hét basisrecept om klassieke hachee te maken, een heerlijk zacht stoofvlees met onder andere uien, laurier en kruidnagels. Lekker met aardappelpuree en rode kool!
Ingrediënten:
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 50 gram boter of margarine
- 800 gram hachee vlees / riblappen
- 3 eetlepels bloem
- 500 milliliter runderbouillon
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- Snuf paprikapoeder
- 2 blaadjes laurier
- 4 kruidnagels
- 1 theelepel suiker
Bereiding:
- Snijd het vlees in stukken van circa 3 centimeter. Laat de boter of margarine smelten in een (braad)pan. Voeg het vlees toe en bak rondom aan.
- Hak de uien en voeg toe aan het vlees. Breng het vlees op smaak met een snuf paprikapoeder. Voeg dan de bloem toe en schep er doorheen.
- Voeg de rode wijn azijn toe en de suiker.
- Giet daarna de bouillon erbij en roer goed door. Doe de blaadjes laurier en de kruidnagels erbij (steek de kruidnagels in de blaadjes laurier om ze niet kwijt te raken) en kook de hachee in 3 uur gaar en zacht met de deksel op de pan. Haal de laatste 30 minuten de deksel eraf om de saus wat te laten indikken.
- Mocht de hachee te dik worden kun je er een beetje water aan toe voegen. Verwijder voor het eten van de hachee de blaadjes laurier en kruidnagels.
Tips: Lekker met frieten, aardappelpuree en/of rode kool. De volgende dag is de hachee vaak nog lekkerder. Bewaar de hachee maximaal 3 dagen in de koelkast of vries hem maximaal 3 maanden in.
In samenwerking met:
Email
Facebook
Pinterest
WhatsApp
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Thijs
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Ook leuk om te lezen
Bananenpannenkoeken
29 november 2024
Makkelijk en gezonde glutenvrije bananenpannenkoeken gemaakt van banaan en ei. Lekker als ontbijt of tussendoor. ...
Bekijk meer