Home » Smakelijk » Groene viscurry

Groene viscurry

Curry is altijd een smakelijk idee! Het is een perfect gerecht om te maken voor een wat grotere groep. Ook kun je het uitstekend combineren met andere oosterse gerechten tijdens een thuisdiner. Heb je curry over? Kook dan wat rijst of noedels en je hebt heerlijke kliekjes voor de volgende dag.

Romige Paddenstoelen Soep

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

50 minuten

Makkelijk recept

4 personen

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 ui
  • 500 gr prei
  • 300 gr kabeljauw
  • 2 el olie
  • 2 knoflooktenen
  • 2 el groene currypasta
  • 1 klein blik kokosmelk
  • 6 el geraspte kokos
  • 2 el sojasaus
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 pak pandanrijst

Ook nodig:

  • Ovenschaal

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  2. Snipper de ui, snijd de prei in partjes van ca. 1 cm en snijd de kabeljauw in stukjes van ongeveer 5 cm.. 
  3. Doe olie in een koekenpan. Fruit de klein gesneden ui, knoflook en currypasta in ongeveer 2 minuten. De prei kan er daarna bij. Laat het geheel 4 minuten smoren.
  4. Leg de kabeljauw in een ingevette ovenschaal en giet de in de vorige stap gemaakte curry eroverheen. Voeg naar smaak de kokosmelk toe.
  5. Strooi de geraspte kokos over de ovenschaal en zet het gerecht 20 minuten in de oven. Smaak eventueel af met sojasaus en een blokje visbouillon.
  6. Kook in de tussentijd de pandanrijst zoals aangegeven op de verpakking.
  7. Leg de pandanrijst op een mooie schaal, verspreid de curry over de rijst en serveer het geheel!

Ook lekker met geroerbakte wortels voor wat extra vitamine B.

Groene viscurry

Bron foto: Van Dal mannenmode

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Voor de fijnproevers die graag een vorkje willen meeprikken deelt kokkin Corine Wielaard iedere maand haar lekkerste recepten. Om uw vingers bij af te likken!
Geschreven door: Corine Kookt

Categorie: Smakelijk

Right Menu Icon