Home » Smakelijk » Groene rijstsalade

Groene rijstsalade

Als je van Aziatische gerechten houdt is deze lauwwarme rijstsalade echt iets voor jou! Deze uiterst gezonde salade zit boordenvol goede vetten, eiwitten en vitaminen. Als je wat over hebt, is de salade zelfs lekker om de dag erna tijdens de lunch nog op te eten. Daar eet je natuurlijk wel een heerlijk stokbrood bij. Kijk snel hoe je deze favoriet van Corine zelf maakt!

Romige Paddenstoelen Soep

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

Bron foto: Unsplash.com

35 minuten

Gemiddeld recept

4 personen

Ingrediënten:

  • 2 blikjes tonijn
  • 2 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl chilivlokken
  • 1/2 citroen
  • 20 gr verse Italiaanse kruiden
  • 150 gr boerenkool
  • 400 gr zongedroogde tomaten
  • 60 gr pistachenootjes
  • 400 gr notenrijst
  • 1 bakje groene asperges
  • 1 bakje bimi
  • 4 eieren (optioneel)

Benodigdheden:

  • Staafmixer

Bereiding:

  1. Kook de rijst volgens de verpakking. Laat de boerenkool 5 minuten koken zodat deze mooi groen en fris blijft.
  2. Meng de rijst, de boerenkool en het citroensap. Mix de zongedroogde tomaten met de rest van het geheel.
  3. Voeg de tonijn toe en hussel alles door elkaar.
  4. Maak nu een dressing van de sojasaus, honing, komijn, chilivlokken en Italiaanse kruiden. Vermaal alles met de staafmixer en voeg daarna de dressing toe aan het gerecht. Hussel nogmaals door elkaar.
  5. Maak het bord op en voeg de asperges, bimi, pistachenootjes en optioneel een gekookt ei toe.

    Ook lekker met een stuk stokbrood!

    Groene Rijstsalade

    Bron foto: Van Dal mannenmode

    Deel dit artikel op:

    Dit is ook interessant: 

    Voor de fijnproevers die graag een vorkje willen meeprikken deelt kokkin Corine Wielaard iedere maand haar lekkerste recepten. Om uw vingers bij af te likken!
    Geschreven door: Corine Kookt

    Categorie: Smakelijk

    Right Menu Icon