Home » Smakelijk » Gezonde lunch | Gevulde paprika’s

Gezonde lunch | Gevulde paprika’s

Of u nu in uw eentje aan de eettafel aanschuift of met twintig gasten bestek in de hand neemt: dit gerecht is zeer eenvoudig af te stemmen op het aantal personen. U kunt het bereiden met Stroganoff kippengehakt, maar met gewoon rundergehakt smaakt het ook zeker lekker.

30 minuten

Makkelijk recept

4 personen

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 grote puntpaprika’s
  • 1 grote courgette
  • 1 fijngesnipperd uitje
  • Amandelschaafsel
  • 200 gr quinoa
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kurkumapoeder
  • Zout en peper
  • Olijfolie
  • 400 gr kippen- of rundergehakt

Ook nodig:

  • Oven voorverwarmd op 180˚C
  • Diepe pan

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C. Verwarm de olie, fruit en ui in een diepe pan en voeg daarna de in blokjes gesneden courgette toe.
  2. Doe het paprikapoeder, kurkumapoeder, zout en peper erbij. Kook de quinoa volgens de verpakking.
  3. Bak het gehakt rul. Meng het geheel en vul de in lengte gesneden paprika’s mee.
  4. Strooi er wat amandelschaafsel overheen. Zet het gerecht 15 tot 20 minuten in de oven.
  5. Let er goed op dat u uw gevulde paprika niet laat aanbranden.
  6. Maak uw bord feestelijk op en laat u door het gerecht verrassen.

Geniet van uw lunch!

Melanzane alla parmigiana.

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: 

Voor de fijnproevers die graag een vorkje willen meeprikken deelt kokkin Corine Wielaard iedere maand haar lekkerste recepten. Om uw vingers bij af te likken!
Geschreven door: Corine Kookt

Categorie: Smakelijk

Right Menu Icon