Een van de voordelen van het voorjaar is het insluipen van de lente. Tijdens dit seizoen wordt de winterdip overwonnen, kan er weer genoten worden van gemoedelijke weersomstandigheden en komen ook allerlei dieren weer tevoorschijn in het wild. Wat ons met name...
Gezonde lunch | Gevulde paprika’s
Of u nu in uw eentje aan de eettafel aanschuift of met twintig gasten bestek in de hand neemt: dit gerecht is zeer eenvoudig af te stemmen op het aantal personen. U kunt het bereiden met Stroganoff kippengehakt, maar met gewoon rundergehakt smaakt het ook zeker lekker.

30 minuten

Makkelijk recept

4 personen



Ingrediënten (4 personen):
- 4 grote puntpaprika’s
- 1 grote courgette
- 1 fijngesnipperd uitje
- Amandelschaafsel
- 200 gr quinoa
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kurkumapoeder
- Zout en peper
- Olijfolie
- 400 gr kippen- of rundergehakt
Ook nodig:
- Oven voorverwarmd op 180˚C
- Diepe pan
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Verwarm de olie, fruit en ui in een diepe pan en voeg daarna de in blokjes gesneden courgette toe.
- Doe het paprikapoeder, kurkumapoeder, zout en peper erbij. Kook de quinoa volgens de verpakking.
- Bak het gehakt rul. Meng het geheel en vul de in lengte gesneden paprika’s mee.
- Strooi er wat amandelschaafsel overheen. Zet het gerecht 15 tot 20 minuten in de oven.
- Let er goed op dat u uw gevulde paprika niet laat aanbranden.
- Maak uw bord feestelijk op en laat u door het gerecht verrassen.
Geniet van uw lunch!

Deel dit artikel op:
Lees ook dit eens:
Groente van het seizoen: lente
Een van de voordelen van het voorjaar is het insluipen van de lente. Tijdens dit seizoen wordt de winterdip...
De klok verzetten: Waarom doen we dit?
Een vast gegeven waar je de klok op gelijk kan zetten, of gelijk... vooruit eigenlijk: de klok verzetten. Op...
Nieuwe folder | Goed gekleurd (2023)
Met de gloednieuwe folder van Van Dal in je (digitale) brievenbus voel je het al aankomen: de zomermaanden...