Wist je dat het deze week “De week zonder vlees” is? Omtrent het onderwerp duurzaamheid willen wij hier even bij stil staan. Tegenwoordig zijn er zoveel gerechten die ook heerlijk te maken zijn zonder vlees. Het is een jaarlijks terugkerend initiatief dat laat zien dat minder vlees eten een positieve impact heeft op het klimaat. Wist je bijvoorbeeld dat 6 kilo aan vlees gelijk staat aan 565 kilometer rijden en gelijk staat aan 1000 liter water? Dat is natuurlijk erg veel, moet je nagaan als we met heel Nederland een stuk minder vlees zouden gaan eten? Eén week maakt in ieder geval al veel impact.
Mocht je ervoor kiezen helemaal te stoppen met vlees eten? Dan is het belangrijk dat je wel rekening houd met het innemen van voldoende vitamines; die normaal gesproken uit dierlijke producten zouden komen. Hierbij moet je denken aan eiwitten, ijzer, vitamine B1 & B12. Ah fijn, geen vlees dus. Dit kan soms een lastige opgave zijn. Daarom hebben wij een vijftal heerlijke gerechten zonder vlees op een rijtje gezet. Niet alleen zijn deze gerechten ontzettend smaakvol, ook bevatten ze alle eiwitten, ijzer en vitaminen die jij nodig hebt.
Bron foto: Leukerecepten.nl
Paprikasoep
Verse zelfgemaakte paprikasoep, gemaakt met paprika en wortel! Heerlijk om te lunchen of als voorgerecht.Dit recept is makkelijk te bereiden en ook nog eens lekker! Snijd alle groenten, vervolgens bak je de groenten en breng het aan de kook met een bouillonblokje. Het gerecht is heerlijk te combineren met een stuk brood of salade.
Tip! Bewaar wat je over houd in de koelkast! Zo heb je er langer plezier van.
Bron foto: Leukerecepten.nl
Risotto met champignons en truffel
Een smeuïge risotto met truffel, makkelijk en een chique gerecht voor een diner. Het kost je maar 40 minuten om het op tafel te zetten. Met de heerlijke verse en gezonde ingrediënten verras jij iedereen aan tafel. Bekijk hier het recept
Tip! Wil jij dit gerecht vegan maken? Gebruik dan groenteboullion!
Bron foto: Leukerecepten.nl
Vegan stamppot met andijvie
Eet jij vaak stamppot met spek? Het kan dus ook heerlijk zonder! De vegan stamppot met andijvie. Deze heerlijke stamppot is gemaakt met zoete aardappel, andijvie, gebakken kastanje champignons, rode ui, rozemarijn en amandelen! Trek een uur uit voor dit lekkere rececpt, maar dan heb je ook wat! Bekijk hier het recept!
Bron foto: Oliemolie.nl
Bruchetta
Een van onze favoriet! De overheerlijke bruchetta heb je binnen een handomdraai gemaakt. Je ben er maximaal een kwartier mee bezig. Snijd tomaten en een ui, doe het in een bak en maak het aan met jouw favoriete dressing. Tip! Gebruik de Italiaanse kruiden olie van Olie Molie! Vervolgens snijd je het brood en toast je het met een klein beetje knoflookpoeder. Maak het bord op door de sneetjes brood neer te leggen en het mengsel van tomaat en ui daarop toe te voegen. Eet smakelijk!
Bron foto: Van Dal mannenmode
Wentelteefjes
Iedereen kent ze wel! De heerlijke wentelteefjes kan je met verschillende soorten melk maken. Het duurt je 20 minuten om deze klassieker te bereiden. Bekijk het in ons magazine!