Home » Mannendingen » Slim met een smart wallet
Slim met een smart wallet

Het betalen met contant geld heeft een populair alternatief: contactloos betalen. Onze leefomgeving wordt in allerlei vormen gemoderniseerd met als oogpunt om het ons makkelijker te maken. Uitpuilende portemonnees met veel brief- en muntgeld, supermarktbonnetjes en opgebouwde boodschappenlijsten zijn nooit praktisch geweest. Steeds meer mannen worden zich hier bewust van. De oplossing? Een smart wallet.

 

Uitpuilende portemonnees? Weg ermee!

Uitpuilende portemonnee

Bron foto: Iconick

Minder is meer

Een smart wallet is meestal compacter dan traditionele portemonnees. Ze hebben bijvoorbeeld geen specifieke ruimte voor muntgeld meer en nemen de vorm aan van een pasjeshouder of een variant daarop. Dat resoneert ook wel met hoe de moderne man leeft: praktisch en doordacht. U heeft eigenlijk al genoeg aan ruimte voor uw bankpassen, creditcards, ID-kaart, rijbewijs, lidmaatschapskaarten en overige zaken op pasformaat. Minder is meer!

Bron foto: Iconick

Technologie en eigenschappen

Geloof het of niet: ook portemonnees kun je daadwerkelijk ‘smart’ maken. Ten eerste hebben sommige smart wallets een mechanisme voor snelle toegang. U drukt een hendel in en uw kaarten schuiven er netjes uit. Ten tweede zijn de betere smart wallets uitgerust met een technologie die RFID skimming blokkeert. RFID staat voor Radio Frequency Identification en skimming houdt in principe in dat uw betaalgegevens worden gekopieerd zonder dat u zich daar bewust van bent. Daar wilt u natuurlijk tegen beschermd zijn. Een derde feature is de implementatie van een GPS systeem (bijvoorbeeld met een Chipolo kaart) waarmee u uw smart wallet kunt tracken. Stel: u vergeet uw smart wallet in een restaurant. Deze zendt dan een signaal naar uw telefoon wanneer u er te ver vandaan loopt, zodat u de smart wallet niet kunt vergeten. Andersom kan de smart wallet ook gaan rinkelen als u uw telefoon vergeet. Ideaal dus, zo’n smart wallet voor een smart man.

Old West pasjeshouders en portemonnees

Pasjeshouders en portemonnees van het merk Old West. Ze zijn gloednieuw in het assortiment van Van Dal mannenmode en absoluut de moeite waard om te overwegen. De pasjeshouder is de perfecte keuze voor de man die toe is aan een minimalistische aanpak. De metalen behuizing aan de binnenkant biedt bescherming tegen RFID skimming en ruimte voor zes pasjes. Daarnaast is er ruimte voor vijf extra pasjes, briefgeld en kleingeld. De portemonnee heeft een traditioneler ontwerp en is bedoeld voor de stijlvolle man die behoefte heeft aan meer opbergruimte. Deze beschikt tevens over bescherming tegen RFID skimming, ruimte voor tien pasjes en twee additionele opbergruimtes. Uw briefgeld past eenvoudig in de twee open vakken en uw muntgeld heeft een eigen vak met flap en drukknop. Een subtiele rits in het midden opent nog twee extra vakken. De pasjeshouder en de portemonnee zijn in twee kleuren verkrijgbaar en zijn gemaakt van hoogwaardig leder. Uiteraard zijn zowel de pasjeshouder als de portemonnee uit te breiden tot smart wallet met bijvoorbeeld een Chipolo kaart.

Wanneer onze copywriter Nick zijn pen even laat rusten, drukken zijn vingers op de knoppen van zijn camera. Hij legt hierdoor de mooiste dingen, mensen en plekken vast, zoals onder andere alle steden van Nederland.
Geschreven door: Nick

Categorie: Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: