Home » Smakelijk » Simpel & snel zelf pasta maken
Simpel & snel zelf pasta maken

Ben je ook zo dol op verse Italiaanse pasta’s? Wist je dat je dit dus heel makkelijk zelf kan maken? Wist je eveneens dat je waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis hebt? Van Dal heeft het een en ander op een rijtje gezet. Je kan gezellig samen pasta maken of ervoor kiezen om zelf wat extra moeite te doen om je gerecht naar een hoger niveau te tillen. Lekker voor een speciaal diner of omdat je het gewoon heel erg lekker vindt. We maken vandaag zelf pasta zónder een pastamachine. Tijd om te kneden en rollen! De pasta heb je in vijftien minuten gemaakt, maar het moet tussendoor wel een half uur rusten. Genoeg ruimte dus om ontspannen te koken. Lees hieronder verder.

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum

Romige Paddenstoelen Soep

Bron foto: Sabine Bakkum

Bron foto: Sabine Bakkum

Vandaag duiken we de Italiaanse keuken in. Je hebt vast al weleens van die heerlijke verse pasta gegeten of gemaakt zien worden in het prachtige Italië of in een Italiaans restaurant. Het lijkt veel moeite maar je hebt het zo gemaakt! De bereiding kost je slechts 15 minuten, daarna laat je het deeg ongeveer 30 minuten rusten. Afijn, laten we beginnen!

15 minuten + 30 minuten rusten

Gemiddeld recept

3 personen

Ingrediënten:

 • 200 gr tarwebloem
 • 3 eieren
 • Halve theelepel zout
 • Scheut olijfolieIngrediënten

Ook nodig:

 • Deegroller
 • Bak
 • Huishoudfolie
 • Keukenweegschaaltje
 • Mes

Bereiding:

 1. Begin met het afwegen van de 200 gram tarwebloem. Vervolgens doe je dit in de bak en maak je met een lepel of je vuist een holletje in de bloem.
 2. Voeg de eieren, halve theelepel zout en de scheut olijfolie toe in dit holletje.
 3. Dit kneedt je zeven minuten. Het is namelijk van belang om het deeg soepel te krijgen. Als je het deeg uit elkaar trekt en het rekt een beetje mee, ben je klaar met kneden. Maak er één grote bal van het deeg.
 4. Scheur een groot genoeg stuk huishoudfolie af en smeer deze in met een drupje olijfolie. Wikkel de deegbal in de huishoudfolie en leg het voor een half uur in de koelkast. Tip: begin in de tussentijd aan de rest van het gerecht of ga even lekker ontspannen.
 5. Verdeel het deeg in ongeveer zes stukken. Bestrooi je werkblad en deegroller met tarwebloem zodat het deeg niet blijft plakken.
 6. Rol het deeg uit totdat je er bijna doorheen kan kijken. Nu gaan we de pastaslierten maken. Bestrooi de voor- en achterkant met tarwebloem en vouw het deeg.
 7. Snijd met het mes dunne reepjes. Je mag zelf bepalen hoe breed je de reepjes maakt; zo kies je voor spaghetti of tagliatelle. Let er wel op dat de breedte iets uitzet tijdens het koken straks.
 8. Vouw de reepjes uit en bestrooi deze weer met tarwebloem. Maak van de spaghetti of tagliatelle een nestje en leg deze weg op een bord. Dit doe je door de pastaslierten om je hand te vouwen.
 9. Zet een pan met water op en voeg hier een halve theelepel zout aan toe. Kook de pasta 3-5 minuten. Giet het daarna af en voeg een klein beetje olie in de pan toe.

  Buon appetito!

  Bron foto: Sabine Bakkum

  Bron foto: Sabine Bakkum

  Romige Paddenstoelen Soep

  Bron foto: Sabine Bakkum

  Bron foto: Sabine Bakkum

  Wil je meer van dit soort recepten proberen of gewoon jezelf uitdagen? Van Dal heeft nog veel meer recepten uitgeschreven. In onze Smakelijk rubriek kun je dit allemaal ontdekken!

  Groene Rijstsalade

  Bron foto: Sabine Bakkum

  Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
  Geschreven door: Sabine Bakkum

  Categorie: Smakelijk

  Deel dit artikel op:

  Dit is ook interessant: 

  Shepherds Pie

  Shepherds Pie

  Een winterse, verwarmende plantaardige en koolhydraatarme ovenschotel geïnspireerd op de Britse Shepherds...

  Lees meer