Kunt u ook geen genoeg krijgen van champignons? Dan gaat dit romige recept u zeker smaken. Champignonsoep is een echte wintersoep, vol van smaak en u snakt er vaak nog naar meer door. Om zeker te zijn dat u net zozeer smaakt als het ons deed, houdt u zich strikt aan dit smaakvolle geheim: van de cannellibonen tot aan de grote prei en van de takjes tijm tot aan de rozemarijn. Aan tafel!

30 minuten

Makkelijk recept

4 personen
Ingrediënten (4 personen):
- 3 el olijfolie
- 1 grote prei
- 1 grote ui
- 1 blik cannellinibonen
- 500 gr paddenstoelenmix
- 1 liter paddenstoelenbouillon
- Wat takjes tijm en rozemarijn
- Eventueel: crème fraîche
Ook nodig:
› Een staafmixer
Bereiding:
- Verhit de helft van de olie in een soeppan en stoof de prei en ui in circa 10 minuten.
- Bak ondertussen in de rest van de olie de paddenstoelen in 3 minuten gaar. Doe ongeveer tweederde van de paddenstoelen in de soeppan en bewaar de rest voor de garnering.
- Voeg de bonen en de bouillon toe. Laat het geheel 10 minuten pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een romig geheel. Voeg naar smaak nog peper en zout toe.
- Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de rest van de paddenstoelen. Voeg eventueel wat crème fraîche toe.
Eet smakelijk
