Home » Eropuit » Restaurant Huis de Wiers
Restaurant Huis de Wiers

Algemene informatie

Restaurant Huis de Wiers is gevestigd in een prachtig historisch pand in Nieuwegein, provincie Utrecht, Nederland. Het restaurant straalt elegantie en charme uit, en is een geliefde bestemming voor fijnproevers en liefhebbers van culinaire hoogstandjes. Met zijn stijlvolle interieur, attent personeel en unieke menuconcepten is Restaurant Huis de Wiers een ware parel in de culinaire scene van Nieuwegein.

Adres

Wiersedreef 3, 3433 ZX Nieuwegein (Vreeswijk), Nederland

Ligging

Nabij het centrum

Parkeergelegenheid

Parkeerterrein

Openingstijden

Bekijk de contactpagina

Restaurant

Europees

Aantal zitplaatsen

Op reservering

Huis de Wiers - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

Huis de Wiers - Van Dal 5

Bron foto: Unsplash.com

Geschiedenis

Huis de Wiers heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 18e eeuw. Het gebouw diende oorspronkelijk als een herberg en heeft in de loop der jaren verschillende transformaties ondergaan. In 2006 werd het gebouw volledig gerenoveerd en omgevormd tot het prachtige restaurant dat het vandaag de dag is. De combinatie van historische charme en hedendaagse elegantie creëert een unieke sfeer die gasten betovert zodra ze binnenkomen.

Het menu

Op de menukaart van Restaurant Huis de Wiers vind je een verfijnde selectie van gerechten die zijn samengesteld met hoogwaardige ingrediënten en vakmanschap. Het menu omvat zowel klassieke gerechten als innovatieve culinaire creaties. Gasten kunnen genieten van smaakvolle voorgerechten, zoals huisgemaakte soepen, verse salades en verfijnde vis- en vleesgerechten. Voor het hoofdgerecht kunnen ze kiezen uit diverse seizoensgebonden specialiteiten, bereid met aandacht voor detail en gepresenteerd als ware kunstwerken. Het menu wordt compleet gemaakt met verrukkelijke desserts die de perfecte afsluiting vormen van een gastronomisch avontuur.

Huis de Wiers - Van Dal 1

Bron foto: Unsplash.com

Culinaire prestaties

Restaurant Huis de Wiers heeft door de jaren heen een uitstekende reputatie opgebouwd op het gebied van culinaire prestaties. Het restaurant heeft diverse prijzen en erkenningen ontvangen voor de voortreffelijke keuken en de hoogwaardige service die geboden wordt.

Huis de Wiers - Van Dal 2

Bron foto: Unsplash.com

Specialiteiten

Een van de hoogtepunten van Restaurant Huis de Wiers zijn de specialiteiten die met trots worden gepresenteerd. Denk bijvoorbeeld aan gerechten zoals kreeft met truffel, sappige tournedos met een heerlijke saus of verrassende vegetarische creaties. Deze gerechten belichamen de unieke stijl en smaak van het restaurant.

Huis de Wiers - Van Dal 3

Bron foto: unsplash.com

Feesten & partijen 

Restaurant Huis de Wiers staat bekend om zijn uitgebreide wijnkaart en expertise op het gebied van wijn-spijscombinaties. Het restaurant biedt deskundig samengestelde wijnarrangementen die de culinaire ervaring naar een hoger niveau tillen en de smaken van de gerechten accentueren.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode in Nieuwegein

Zwembad Marwestein

Bezoek Theater de Kom

Volop eet- en drinkmogelijkheden

Wandel in het Natuurkwartier

In de nabije omgeving van Restaurant Huis de Wiers is er genoeg te doen en te zien. Maak een prachtige wandeling bij Het Natuurkwartier. Daarnaast zijn er verschillende historische bezienswaardigheden te ontdekken, zoals Kasteel de Haar in Haarzuilens en het sfeervolle centrum van Utrecht, met zijn grachten en historische architectuur. Voor liefhebbers van winkelen is het nabijgelegen winkelcentrum City Plaza in Nieuwegein een aantrekkelijke bestemming.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit | Nieuwegein | Horeca | Stedengids

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: